Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ordu'da yaşlı kadına 10 saatte ulaşabildi
        1

        Ordu'da 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda tansiyonu yükselince rahatsızlanan 75 yaşındaki Havva Meral'e ulaşabilmek için seferber olan ekipler 2 metrelik karla kaplı yolda 10 saat süren çalışma yaptı.

        2

        Ordu'nun Kabadüz İlçesi'ne bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası İkidere Obası'nda oğlu 35 yaşındaki Halil Meral ile birlikte oturan tansiyon hastası Havva Meral'in ateş ve tansiyonu yükseldi.

        3


        Halil Meral, 112 sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi.

        4

        Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz İlçe Belediyesi karla mücadele ekipleri 2 metrelik karda kar aracı ve iki kepçeyle birlikte Havva Meral'e ulaşabilmek için sefer oldu.

        5

        15 kilometrelik yolu 10 saatlik çalışma ardından açan ekipler saat 03.30'da eve ulaşabildi.

        6

        Ambulansın kar nedeniyle ilerleyememesi nedeniyle evinden alınan Havva Meral, 5 kilometre boyunca greyden ile götürülerek Kabadüz Belediyesi Zabıta aracına nakledildi.

        7

        Buradan Çambaşı yayla merkezinde bekleyen 112 ambulansına götürülen Havva Meral, sağlık ekiplerinin ambulansın içindeki ilk müdahalen ardından tedavi için Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        8

        Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan, yaz kış iki komşusuyla obada kalan Halil Meral "Annem rahatsızlandı 112'ye haber verdim, sağolsun ekipler geldi hastaneye götürüyoruz" dedi. (DHA)

        9