Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cizre'de yaralıları kurtarmaya çalışan güvenlik güçlerine saldırı: 5 yaralı

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir evin bodrum katında mahsur kaldığı öne sürülen yaralıları almak için Cudi Mahallesi'ne giden güvenlik güçlerine iddiaya göre aynı evden saldırı yapıldı. Roketatarlı saldırıda 3 polis ve 2 asker yaralandı. Terör örgütü mensupları tarafından bahçeye gömülen bir ceset çıkarıldı.

        Şırnak'ın Cizre İlçesi Cudi Mahallesi'nde bir evin bodrumunda mahsur kaldığı öne sürülen yaralılar ile ilgili kriz 9 gündür aşılmadı. 22 Ocak'ta mahsur kaldıkları ileri sürülen yaralıların alınması için Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulanslar binanın 400 metre uzağında bekleyişi sürüyor. 31 kişinin olduğu iddia edilen bölgede 7 kişinin öldüğü öne sürüldü.

        Güvenlik güçlerinin anonslarına rağmen yaralıların ambulanslara getirilmemesi üzerine asker ve polisler yaralıları almak için operasyon düzenledi. İddiaya göre yaralıların olduğu ileri sürülen Zeren Sokak C 2881 numaralı evden ateş açıldı. Terör örgütü mensupları tarafından yapılan roketatarlı saldırıda İzmir Emniyet Müdürlüğü Harekat Şubesi kadrosunda görev yapan E.A., H.Ö. ve H.Ö. isimli polisler yaralandı. Aynı saldırıda Jandarma Uzman Çavuş E.B. ile Onbaşı S.K. yaralandı. Başına şarapnel parçası isabet eden E.B.'nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

        Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada "Cizre'de bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına, açılan çukurların kapatılmasına, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılmasına ve bölgede bulunduğu iddia edilen yaralıların varsa alınarak hastaneye sevk edilmesine yönelik yapılan operasyon sırasında, 5 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Güvenlik kuvvetlerimiz bölgedeki çalışmaları büyük bir titizlik ile sürdürmektedir" denildi.

        Bu arada ellerinde beyaz bayraklar ile yaralıları almak için çatışma bölgesine gitmek isteyen 11 kadına ise izin verilmedi.

        CİZRE'DE 500 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Genelkurmay Başkanlığı Cizre'de 17 teröristin öldürüldüğünü, operasyonun başladığı tarihten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 500 olduğunu duyurdu.

        BAHÇEDE GÖMÜLÜ CESET ÇIKTI

        Öte yandan bir evin bahçesinde yapılan aramalarda toprağa gömülü poşete sarılmış ceset bulundu. Örgüt mensubuna ait olduğu öne sürülen ceset otopsi için hastane morguna götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ