Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atatürk Havalimanı'nda 'Şamata' nöbeti...

        Bursa'da yaşayan Nail Artuç, 17 Aralık 2015 tarihinde kaybolan 3 yaşındaki Golden Retriewer cinsi "Şamata" isimli köpeğinin Türkiye dışına çıkarılabileceği endişesiyle eşi ve kızı ile birlikte Atatürk Havalimanı'da nöbete başladı.

        3 yıl önce felç geçirdiğini ve kızının önerisi ile Golden Retriewer cinsi köpekle tanıştığını aktaran Artuç, asker arkadaşının aracılığı ile Eskişehir'den 2 aylıkken Şamata'yı sahip edindiğini aktardı.

        Hastalığının 1 yılını yatalak, 1 yılını akülü sandalye de 1 yılını ise koltuk değneği ile geçtiğini ifade eden Artuç, bir çok hastanın Golden Retriewer cinsi köpekten terapi gördüğü bilgisine ulaştığını söyledi. Artunç “ O tarihe kadar Köpekler hakkında hiç bilgim yoktu. Yatalaktım. Yatarken yüzlerce ziyaretçiniz olabiliyor. İki çeşit insan geliyor kapınıza. 'Kalk Nail iyileşeceksin' diyen grup.'Seni çok kötü gördüm' diyen grup. Her ikisinin verdiği katkı sizi geri götürüyor. Sonra 'Golden Retriewer' köpek çıkıyor. Sizinle göz kontağı kuruyor. Hastanın önce donuk gözlerinizi yerden kaldırıyor. Göz kontağı kuruyor akabinde kuyruğun size sürterek sallıyor. Kalk neden yatıyorsun dercesine" diye konuştu.

        "BROŞÜRLER BASTIRIP SOKAK SOKAK ARADIM"

        Hastalığı süresince köpeğin bakımına yakınlarının destek olduğunu, onların destek olamadığı dönemde internet aracılığı ile destek aldığını ifade eden Artuç “Köpeğimi 17 Aralık'ta tedavim gereği Bursa dışına çıktığımda internetten tanıştığım Ahmet Can Aksoy isimli arkadaşa teslim ettim. Ben Ankara'dayken köpeğin kaybolduğunu söyledi. Tedavimi yarım bırakarak Ankara'dan Bursa'ya döndüm. Broşürler bastırıp sokak sokak aradım" dedi. Yaptığı aramaların sonucunda köpeğinin Yıldırım İlçesi'nde Çınarönü Mahallesi'nde bir çocuğun alıkoyduğunu bilgisine ulaştığını söyleyen Artuç, çocuğun ailesinin önce durumu inkar ettiğini ve ısrarlı girişimleri sonucun da köpeğin boş bir arsaya bırakılması konusunda ikna ettiğini savundu. Köpeğinin söz verildiği gibi arsaya bırakılmadığını iddia eden Artunç bu dönemde geçirdiği trafik kazasından sonra köpeğini internetten aramaya yoğunlaştığını ifade etti. 24 Aralık'ta Hayvanseverler Derneği'nin üyesi 2 kişinin yaptığı paylaşımlar da köpeğinin izine rastladığını aktaran Artuç, bu kişilerden köpeğinin İstanbul'da bir kişiye sahiplendirildiği bilgisine ulaştığını söyledi.

        KÖPEKLER YURTDIŞINA GÖTÜRÜLÜYOR

        Bu kişiye ulaşamadığını ve bunun üzerine suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Artuç, bu tür köpeklerin ABD eksenli çeşitli sebeplerle toplanarak ırkların muhafaza etmek daha iyi hizmet sunmak adına Türkiye dışına götürüldüğü bilgisine ulaştığını belirtti. Artuç “30 Ocak'ta cumartesi günü hayvanseverlerin teyidi ile nakillerin yoğun bir şekilde olacağı bilgisini edindim. Bunun üzerine havalimanına geldim. Kargo firmalarını dolaştım. Gönderime hazır bir havyan olmadığı bilgisini aldım. Bunun üzerine kızım, eşim ve ben, Ahmet Can Aksoy ile birlikte kişilerin gözle abluka altına aldık. Yurtdışına çıkan hayvanları gözlem altına aldım. Burası gözetim altında olacak. Biri insan mal sahibi ise ona ulaşmak için Allah'tan başka kimseden korkmaz. Burası gözlem altında olacak.Bu hayvanların sahiplerinden uzaklaştırılmak gibi bir niyete sahip kişi ile karşılaşırsa bu işin yapılmaması için elimden geleni yapacağım “diye konuştu. "Bazı arkadaşlarıma burada beklediğim durumu aktardıktan sonra Bursa'ya geçeceğim" diyen Artuç “Köpeğime ulaşana kadar devam edeceğim. Benim durumumda 6 arkadaşla telefon ile irtibat halindeyim. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum. Gerekli birimlere irtibata haline geçtim" dedi. Artuç, köpeğine en kısa sürede ulaşmayı temenni ettiğini sözlerine ekledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ