Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Malatya'da sobaya atılan odun patladı: 7 yaralı
        1

        Ferdi DURDU / MALATYA

        2

        Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Suluköy Mahallesi'nde Mehmet.Ö'ye ve ailesinin yaşadığı evde büyük bir patlama oldu. Patlamada baba Mehmet.Ö ile birlikte eşi Zahide, çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Melek Ö. yaralandı.

        3

        Ambulanslarla Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak, tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Ö'nün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Patlamanın sobaya odun atılmasından çok kısa bir bir süre sonra meydana geldiği iddia edildi.

        4

        Yaralılardan Zahide Ö. ilk ifadesinde, odun attıkları sobanın kısa süre sonra bomba gibi patladığını ileri sürerek, odunluktaki bazı odunların kendi odunlarından farklı olduğunu söyledi.

        5

        Bunun üzerine inceleme yapan jandarma ekipleri sobada patayıcı kalıntılarına rastladı. Araştınma sırasında odunlukta ikisi odunların arasına yapıştırılmış ve biri bir matkabın içerisine yerleştirilmiş 3 adet patlayıcı bulundu. Bulunan 3 patlayıcı, uzman ekip tarafından kontrollü olarak patlatıldı.

        6


        Suluköy Mahallesi Muhtarı Bayram Çay, "Aile yemek yiyecekmiş, sobaya odun atmışlar ve büyük bir şiddetle patlamış. Yakın komşusu 'Patlamada sanki bizim ev yıkıldı sandık' dedi.

        7

        Evin hanımı 'Değişik odunların gözüne çarptığını' söylemiş. Jandarmada yaptığı inceleme sonucunda odunları bulup, kırınca içerisine yapıştırılmış vaziyette bombayı buldular. Matkabın içerisine de bir düzenek yerleştirmişler" dedi.

        8

        Ailenin köyde yaklaşık 8 yıldır ikamet ettiğini kaydeden Çay, bir düşmanlarının olmadığını, kendi halinde insanlar olduğunu ifade etti.

        9

        Patlayıcının cinsinin yapılacak incelemeden sonra belirleneceği öğrenilirken, jandarma gizemli olay hakkında soruşturma başlattı.