Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Özdemir Sabancı Suikastinin faili İsmail Akkol Söke'de yakalandı

        Aydın otogarında biri kadın iki terörist yakalandı.Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Söke'de silah ve patlayıcılarla gözaltına alınan ikikişiden birinin, 9 Ocak 1996 tarihindeki Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün, sekreter Nilgün Hasefe ile birlikte öldürülen Sabancı Holding Yönetim kurulu Üyesi Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol olduğunuaçıkladı.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Aydın Valiliğinden, Sabancı suikasti faillerinden İsmail Akkol'un da yakalandığı terör operasyonuna ilişkin açıklama yapıldı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Söke otogarında polisin durumlarından şüphe edilen 2 kişinin kimlik kontrolünü yaptığı bildirildi. Bu kişilerden, üzerinde Hatice Çalışkan adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan kişinin Fadik Adıyaman ile üzerinde Zeynel Abidin Gümüş adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan kişinin İsmail Akkol olduklarının tespit edildiği kaydedildi. Bu birlikte bir gitar kutusu, 2 poşet, 1 sırt ve 1 bel çantası ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

        CEPHANELİK BULUNDU

        "Didim ilçesinden Eskişehir'e gitmek üzere hareket eden bir otobüse 25-26 nolu koltuklara Abdullah ve Fatma Gülay adına yer ayırttıkları belirlenen şahıslar, Aydın TEM Müdürlüğü ekipleriyle kurulan koordine sonucu gözaltına alınarak Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliğine getirilmiş, üzerinde seri numarası ve markası silinmiş, 1 silah ile 2 şarjör ve silaha ait fişekler ele geçirilmiştir. Şahısların yanlarındaki çantalarda, 1 RPG roketatar, 2 roket başlığı, 2 sevk fişeği, 3 savunma tipi parça tesirli el bombası, 1 tabanca, Polonya menşeli 1 suikast silahı, bu silahlara ait 5 şarjör, 32 tabanca mermisi, 69 suikast silahı mermisi ele geçirilmiştir. Ayrıca, 200 gram beyaz renkli toz, 1 GSM sim kartı, 1 elektrikli ısıtıcı, 6 yağmurluk, koli bandı, ip, bıçak, çakmak, muhtelif giyim eşyaları ve ilaçlar, örgüt flaması, küçük fitilli poşet, invir paketi, 2855 lira para, 105 avro da ele geçirilmiştir."

        AYDIN EMNİYETİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

        Üzerlerinde el bombası ve Kalaşnikof otomatik tüfek ele geçirilen iki zanlı, sorgulanmak üzere Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlılar akşam saatlerindeAydın Emniyeti'ne götürüldü.

        Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde parmak izi vermeyi reddeden Akkol ve Adıyaman, bu nedenle sağlık kontrolüne götürülemedi. Bunun üzerine çağrılan görevliler, sağlık kontrolünü Emniyet Müdürlüğü'nde yaptı.

        CHA-DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ