Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muş'ta çoban köpeği kurtarma operasyonu

        Merkeze bağlı Dere Mahallesi'nde bir ahırın demir parmaklıklarına iki gündür sıkışarak asılı kalan çoban köpeği için itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, demir parmaklıklara sıkışan çoban köpeğini uzun uğraşlar sonucu kurtardı.

        Vatandaşların itfaiyeyi arayarak ihbarda bulunduğunu ve iki gündür çoban köpeğinin mahsur kaldığını belirten Muş Belediyesi İtfaiye Müdürü Fatih Eser, köpeğin kurtarıldığını ve sağlığının çok iyi olduğunu söyledi.

        Vatandaşların bu tür vakalara duyarlı olmasından dolayı teşekkür eden Eser, "İtfaiyeye gelen ihbara göre vatandaşlar telefon açarak iki günden beri mahsur kalan bir köpeğin olduğunu iletmişler. Bizde haberi alır almaz buraya geldik ve köpeğin mahsur kaldığını gözlerimizle gördük, hayvanı bu şekilde kurtardı. Yalnız 1,5- 2 gündür hayvana da vatandaşlar ekmek vermişler, köpek bu şekilde hayatta kalmış. Vatandaş kendi imkanları ile hayvanı kurtaramadığı için biz gelip hayvanı kurtardık. Vatandaşın da bu şekilde duyarlı olması, hayvanlara verdiği önemle bizde gelip köpeği kurtardık, bunun sevinci içerisindeyiz. Hayvanın sağlık durumu da gayet iyi, kuvvetli bir köpek olmasaydı çoktan ölmüştü" dedi.

        İtfaiye eri Mehmet Rençber de, köpeğin mahsur kaldığını belirterek, "Ev sahibi köpeği kurtarmamız için bizi aradı, bizde gelip köpeği kurtardık" ifadelerini kullandı.

        Köpeğin iki gündür inlediğini belirten Vahyettin Şancı ise, "Bu köpek burada asılı kalmıştı, hayvana yemek verdik ve köpeğin kurtarılması için itfaiyeye haber verdik. İki dünden beri köpeğe burada ekmek ve et verdik. Buraya ne şekilde sıkıştığı konusunda herhangi bir bilgim yok" dedi.

        Köpeği sesinden fark edip itfaiyeye haber verdiklerini vurgulayan Şancı, "Gece köpek sesinin gelmesiyle dışarı çıkıp baktığımda, köpeğin asılı bir şekilde olduğunu fark ettim. Bunu görür görmez çocukları arayarak itfaiyeye haber vermelerini istedim, onlarda gelip sağ olsunlar köpeği kurtardılar" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ