Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cuma selası geri dönüyor

        Cuma selası eski ve köklü bir gelenek, perşembeyi cumaya bağlayan gecelerdeminarelerden yankılanırmış.Aslında bu kadim gelenekAnadolu'nun birçok şehrinde hala yaşatılmaya devam ediyor. Ancak İstanbul'da uygulanmıyordu.

        Uzun zamandır İstanbullulardan gelen yoğun talepleri değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı da harekete geçti ve bu geleneği yeniden canlandırmaya karar verdi. Cuma selası artık tekrar okunmaya başlanacak.

        KAMPANYA AÇILDI

        Cuma selası geleneğinin tekrar hayat bulması için sosyal medya da harekete geçti. Twitter ve Facebook üzerinde binlerce kişi paylaşımda bulundu.Change.org sitesinde "İstanbul’da Yeniden Cuma Sâlası Duymak İstiyoruz" başlığı ile 3 ay önce açılan kampanyayı10.566 kişi imzaladı.

        İLK KEZBU AKŞAM OKUNACAK

        Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Halil Erdoğan Cuma selası'nın tekrar okunması ile ilgiliHABERTURK.COM'akonuştu.

        Erdoğan, "Cuma selasının tekrar okunmaya başlanması ile ilgili yoğun talep geliyordu. Bugünden itibaren İstanbul'daki Selatin camilerin tamamında tekrar okunmaya başlanacak" dedi.

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in özellikle 1 haftadır gelen yoğun talebe kayıtısz kalamadığını vekonu ile ilgili talimat verdiğini ifade edenErdoğan; "Bu uygulama aslında diğer bazı illerdeuygulanıyor ancak İstanbul'da yoktu, artık İstanbul'daki merkezi camilerde deher perşembe günü yatsı namazından 15 dakika önce okunmaya başlanacak" açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ