Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkmendağı'nda saldırılara rağmen hayat devam ediyor

        Suriye'nin Lazkiye kırsalında yer alan Türkmendağı'nda, topraklarını terk etmek istemeyenler, saldırılara rağmen hayatlarını sürdürüyor.Esed rejiminin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle birçok Türkmen köyünü ele geçirmesi ve sivillerin yaşadığı kamplara bombaların düşmesi nedeniyle, tedirgin olan halkın bir bölümü sınır bölgelerine çadırlar kurdu.

        Cebel Ekrad bölgesinden kaçanların da bu bölgeye gelmesiyle yaklaşık 15 bine yakın kişinin ikamet ettiği Yamadi Kampı, Rus bombardımanından kaçanların sığındığı kamp haline geldi.

        Saldırılardan kaçan genellikle kadın, çocuk ve yaşlılar Türkiye'ye sığınırken, bölgede kalan ve kışın zor şartlarına rağmen çadırlarda yaşayan aileler, Türkiye'den giden yardımlarla hayatlarını sürdürüyor.

        SINIRA GÖÇ DEVAM EDİYOR

        Çatışmalar tüm şiddetiyle sürerken, bazı ailelerin de güvenli yolları kullanarak farklı yerlerden sınıra gelmeye devam ettiği görülüyor.

        Yamadi Kampı sakinlerinden Ebu Yusuf (23), Esed rejiminin, Türkmendağı ve Cebel Ekrad'ı bombalamasının ana sebebinin "Sahil devleti" kurma hedefinden kaynaklandığını ifade etti.

        Rus savaş uçaklarının da bölgeye her gün saldırdığını kaydeden Ebu Yusuf, "Rusya bölgeye karadan ve denizden yoğun bir şekilde saldırıyor. Biz buradayız topraklarımızı terk etmiyoruz. Yerlerimizde duruyoruz. Bu topraklarda Esed güçlerine karşı savaşacağız" dedi.

        Yoğun hava saldırılarının hedefindeki Gebelli kasabasından Yamadi'ye gelen Türkmen Ebu Halis de (54) Rus savaş uçaklarının yoğun bir şekilde köyleri ve savaştan kaçan sivillerin kaldığı kampları bombaladığını belirterek, "Ne olursa olsun yerlerimizi terk etmeyeceğiz" diye konuştu.

        Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ