Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Köpek cinayetinin zanlısı işadamı: Korkutmak istedim, vuruldu

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul'da oğlunun 3 Alman kurdu köpeğini tasmasız dolaştırması üzerine çıkan tartışmada komşusu İşadamı Reşit Vural'ı tabancayla vurarak öldüren ve önceki gün polise teslim olan katil zanlısı İşadamı Kemal U. "Oğlumun kafasına silah dayayarak, 'seni ve köpeklerini öldürüm' dedi. Konuşmak için gittiğimde bana ateş etti. Zaman kazanmak için havaya ateş açtım. Bir kurşun kendisine isabet etmiş. Pişmanım" diye konuştu.

        Beykoz Baklacı Mahallesi Korkuteteği Sokak'ta 1 Ocak günü yaşanan olayda Romanya'da oto yedek parça fabrikası bulunan Reşit Vural, oğlu Alman kurdu 3 köpeği tasmasız dolaştırdığı için komşusu tekstilci İşadamı Kemal U. ile tartışmıştı. Tartışmanın sonunda ise Kemal U., Reşit Vural'ı vurarak öldürüp kaçmıştı.

        Önceki gün İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne avukatı ile birlikte gelerek teslim olan Kemal U. ifadesinde kendisini savunduğunu öne sürerek pişman olduğunu söyledi. Kemal U. " Reşit Vural'ı 5-6 yıldır tanıyorum. Telefonda da komşu diye kayıtlı. Reşit Vural genellikle yurt dışında yaşıyor. Onunla aramız çok kötü değildi. 31 Aralık 2015 günü yılbaşı geçirmek için çocuklarla Beykoz'daki evime geldim.

        1 Ocak günü saat 18.00 sıralarında eşimin panikle çocukları ve 3 köpeği içeri sokmaya çalıştığını gördüm. İki köpeği içeri girmiş ancak biri girmemişti. 'Ne oluyor' dediğimde küçük çocuğum ağlayarak 'Reşit amca küfür etti. Başıma silah dayadı.Köpeklerini almazsan seni ve köpeklerini öldürürüm dedi' diye konuştu. Şaşırdım. Reşit ile konuşmak için 6-7 ay önce aldığım ruhsatsız silahımla dışarı çıktım. Reşit'e 'çocuğumun kafasına silah dayamışsın, niye yaptın bunu' dedim. 'Yedi ceddinizi öldürürüm ' diyerek ateş etmeye başladı.

        Duvarın arkasına geçtim. Bana doğru gelerek ateş etmeye devam etti. Silahımı havaya ateşledim. Amacım onu durdurmaktı. Baktım durmuyor. Ateş etmeye devam ettim. Komşular silah sesine polise verir diye çok ateş ettim. Sonra bir kurşun kendisine isabet etti" dedi. Kemal U. "Onu vurmak için bilerek ateş etmedim. Amacım vurmak değildi. Pişmanım. İşadamıyım böyle bir olay olunca işyerimin ödenecek borçları ve alacaklarını ayarlamak için bir süre saklanmak zorunda kaldım" diye konuştu.

        Olaya evinde olan İsmail adlı kişinin de engel olmaya çalıştığını söyleyen işadamı "Olay yerine bakıldığında Reşit Vural'ın bana ateş ettiği görülücektir" dedi. Polis, Reşit Vural'ın silahından 6 el ateş edildiği tespit edildi. İşadamı Kemal U., Beykoz Adliyesi'ne gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ