Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İsmail Akkol yakalandı, şehit Tarkan Yağcı’nın annesi Zahide Yağcı rahat bir nefes aldı

        Güngör KARAKUŞ / Hüseyin ŞENTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        Terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Mustafa Duyar, Sabancı suikastından 5 ay önce 28 Eylül 1995’te Maslak’taki İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde nöbet tutan askerler Tarkan Yağcı ve Savaş Serdar Öztürk’ü kurşun yağmuruna tutarak şehit etmişti. Şehit Yağcı’nın annesi Zahide Yağcı (70), 2 ay önce ortanca oğlunu sebebini bilmediği bir cinayete kurban verdiğini, bu nedenle televizyon izlemediklerini belirterek, “Evimizde yas var. Oğlumun katilinin yakalandığını komşularım söyledi” dedi.

        Akkol’un yakalanmasının az da olsa yüreğine su serptiğini ifade eden acılı anne, “Oğlumu şehit edenleri Allah’a havale ettim. Bir gün adaletin yerini bulacağına inanıyordum. Mustafa Duyar yakalandı, cezaevinde öldürüldü. İsmail Akkol, 20 yıldır nefes alıyordu. Acım dinmez ama yakalanması biraz içimi rahatlattı. Umarım cezaevinden çıkamaz. Oğlumun Edirnekapı’daki mezarına gidip ‘Katilin yakalandı’ diyeceğim” ifadesini kullandı.

        ŞEHİT BABASI: DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ

        Tarkan Yağcı ile şehit olan Savaş Serdar Öztürk’ün Ankara’da yaşayan babası Mahmut Öztürk de “Yakalandığını duyunca bir parça da olsa sevindim. Davaya müdahil olacağız” dedi. Öztürk, “Mustafa Duyar’a tatbikat yaptırılırken oradaydım. Evlatlarımızın yanına ‘Asker kaçağı arkadaşımızı getirdik’ diye yaklaşmışlar. Duyar konuşarak oyalamış, İsmail Akkol da sırtlarından vurmuş. Yani tetikçi İsmail Akkol. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ