Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Otobüs şoförünün hayat kurtarma çabası da yetmedi

        Adana'da madde bağımlısı 26 yaşındaki Ç.S., bindiği belediye otobüsünde fenalaştı. Bir kadının uyarısı üzerine şoför 28 yaşındaki Adem Çermek, otobüsü güzergahtan çıkarıp yolcularla birlikte hastaneye kadar götürdü ancak yüksek dozda uyuşturucu kullanan Ç.S. kurtarılamadı.

        Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Otobüs İşletmesi'nde 5 yıldan beri çalışan Adem Çermek, Abdioğlu Mahallesi'nden kent merkezine dönüşe geçti. Çermek, yönetimindeki belediye otobüsüne bir kaç durak sonra Ç.S. bindi. Ayakta durmakta zorlanan genç, orta kapının yanındaki koltuğa oturdu. Bir süre sonra da başı öne düştü.

        Merkez Park'a kadar gelen Çermek, bedensel engelli bir yolcuyu indirmek için orta kapıyı açtı, bu sırada otobüsteki bir kadın, "Oğlum şu genç baygın duruyor, bir kontrol etsene" diye uyardı. Yolcunun uyarısı üzerine Ç.S.'nin nefesini kontrol eden Çermek, gencin nabzının düşük olduğunu fark etti. Otobüsteki yolcuların arasından koşarak şoför koltuğuna oturan Çermek, güzergahından çıkıp, Fuzuli Caddesi'ne girdi. Önünde giden araçları korna çalarak uyaran Adem Çermek, baygın genci Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü.

        Otobüsten inip, acil servisten getirdiği sedyeye Ç.S.'yi yatıran Çermek, sağlık görevlilerine teslim etti. Acil serviste kalp masajı yapılan Ç.S., doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Yüksek dozda uyuşturucu aldığı belirlenen Ç.S.'nin cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı, polis soruşturma başlattı.

        Otobüsün güvenlik kamerasına yansıyan gencin öldüğünü öğrenen şoför Adem Çermek, o anları anlattıktan sonra, "Keşke kurtarabilseydim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ