Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit aileleri Boğaz gezisinde barış mesajları verdiler

        Kurthan DEMİR/GAZETE HABERTÜRK

        Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu Kulüpleri şehit ve gazi çocukları için gezi programı düzenledi. Kültür gezisine; Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfa’dan katılan çocuklar Boğaz gezisinde Güneydoğu’da devam eden çatışmaların bir an önce bitmesi temennisinde bulunarak barış mesajları verdi.

        20 yaşındaki Diyarbakırlı Havva Dinç, babasının gazi olduğu terör saldırısında 6 amcasını kaybetmiş. Saldırıdan 2 yıl sonra da babasını kaybeden Dinç, İstanbul’a hiç gelmemesine rağmen aldığı resim eğitimi sayesinde birçok kez İstanbul’u, fotoğraflara bakarak resmettiğini söyledi. Dinç, Sur’daki çatışmaların kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, ‘‘Ablam Sur içerisinde yaşıyor. Onun için endişe ediyoruz.

        Geçen gün karısı hamile olan bir asker şehit olmuştu, onu görünce çok ağladık. O çocuk benim gibi babasız büyüyecek. Bu savaş artık dursun istiyoruz’’ dedi. İbrahim ve Muhammet Salih Yıldız kardeşler ise Batmanlı. İbrahim 18, Muhammet 19 yaşında. İkisi de meslek lisesinde okuyor.

        Babaları, arife günü camiye giderken şehit edilen bir köy imamı. Hayatlarında ilk defa İstanbul’a gelen kardeşler, şehrin büyüklüğünden ve Dolmabahçe Sarayı’ndan çok etkilendiklerini söyleyerek, “Bu şehir çok güzel. Bizim şehrimiz de böyle olabilir. Ama çatışmalar var.

        Bu terör bitsin, biz yetim kaldık başka çocuklar yetim kalmasın’’ diye konuştu. ‘en büyük hayalim burada yaşamak’ Korucu olan babasını 2005 yılında Hasankeyf’te teröre kurban veren 15 yaşındaki Saffan Yalvaç, Batman’da Sağlık Meslek Lisesi 1. sınıfında okuyor. Saffan’ın gelecekteki en büyük hayali ise anestezyen olup İstanbul’da yaşamak.

        İstanbul’un çok kalabalık olması haricinde her şeyiyle güzel olduğunu söyleyen Yalvaç, kültür gezisi sırasında en çok Ayasofya’dan etkilendiğini söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ