Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cumhuriyet savcısı Kaya, iki arkadaşıyla birlikte kazada öldü

        Beycan ÜÇKARDEŞ/ADANA

        Adana'da TIR'ın çarptığı otomobilde aralarında Adana Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya'nın da (48) bulunduğu 3 kişi öldü. Savcı Kaya için düzenlenen törende eşi Güzide Kaya, tabuta sarılıp, "Beni ve çocuklarını nasıl bırakıp gidiyorsun?" diyerek gözyaşı döktü.

        Kaza saat 03.10'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Hastaneler Kavşağı girişinde meydana geldi. İddiaya göre Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya'nın kullandığı ve içinde Vedat Körekli (36) ile Abdülkadir Azınç'ın (47) bulunduğu otomobile Ceyhan yönüne giden Mustafa Taş (51) idaresindeki TIR çarptı.

        Kazada savcı Kaya ile birlikte Vedat Körekli olay yerinde, Abdülkadir Azınç ise hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra gözaltına alınan TIR sürücüsü Taş'ın ifadesinde, "Otomobil otobana direkt giriş yaptı. Suçum yok" dediği öğrenildi.

        "ALLAH'IM BU NASIL BİR ACI"

        Kaza kurbanı 2 çocuk babası savcı İsmail Kaya için Adana Adli Tıp Kurumu Adana Grup Başkanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülün ile birlikte Kaya'nın meslektaşları, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı.

        Eşinin tabutuna sarılan Güzide Kaya, "Allah'ım bu nasıl bir acı? Beni ve çocuklarımı bırakıp nereye gidiyorsun? Biz sensiz ne yapacağız" diyerek gözyaşı döktü.

        Törende konuşan Başsavcı Vekili Cumali Tülün, "Yargı büyük bir insanını kaybetti. İsmail Kaya herkes tarafından sevilen bir insandı" dedi. Kaya'nın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat'a götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ