Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de emniyet müdürlüğü inşaatında vinç devrildi

        HABER MERKEZİ

        İzmir'de emniyet müdürlüğü inşaatında kullanılan vinçin devrilmesi sonucu 20 gün önce Irak'taki işinden ayrılıp yurda dönen vinç operatörü Mustafa Yalçınkaya (50) öldü.

        Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının inşaatında üç gün önce vinç getirilip montajı yapıldı. Dün sabah inşaat çalışması başlatılmasından kısa süre sonra Mustafa Yalçınkaya'nın operatörlüğünü yaptığı vinç, büyük bir gürültüyle devrildi.

        İlk müdahaleyi yapan inşaat işçileri, sağlık ve polis ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Yalçınkaya'nın öldüğünü belirledi.

        Evli ve 2 çocuk babası olan 25 yıllık vinç operatörü Yalçınkaya'nın birçok büyük firmanın inşaat projelerinde görev aldığı, son olarak çalıştığı Kuzey Irak'tan 20 gün önce İzmir'e döndüğü ve 2 gün önce işe başladığı ifade edildi.

        Vincin, inşaat alanının yanındaki apartmana devrilmemesi faciayı önledi. İşçiler vincin bakımının yeni yapıldığını söyledi.

        VİNÇ KAZALARINI HATIRLATTI

        İzmir'de yaşanan vinç kazası son dönemde dünya ve Türkiye'de meydana gelen vinç kazalarını hatırlattı. 11 Eylül 2015'te Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabe'de bir vincin devrilmesi sonucu 4'ü Türk hacı adayı olmak üzere 107 kişi öldü, 238 kişi yaralandı.

        5 Şubat'ta ABD'nin New York kentinde Manhattan'da inşaat vincinin caddeye devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı. İstanbul Küçükçekmece'de 28 Kasım 2015'de güvenlik önlemleri alınmadığı için mühürlenen inşaattaki kule vinç yan taraftaki spor kulübünün üzerine devrildi.

        Olayda kulübün antrenörü ve malzemecisi öldü, 2 kişi yaralandı. Maça hazırlanan 15 çocuk kılpayı kurtuldu. Çanakkale'de 23 Ocak'ta belediyenin yeni hizmet binası inşaatında devrilen vincin altında kalan 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ