Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Samsun'daki vahşeti tırnaktaki DNA çözdü! Torun müebbetle yargılanacak

        Samsun’un Havza İlçesi’ndeki evinde yalnız yaşayan 83 yaşındaki Hayriye Bolat, geçen yıl 24 Aralık’ta evinde ölü bulundu. Yaşlı kadının cenazesi, otopsisi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

        İncelemede boğulduğu tespit edilen Bolat’ın ölümünü şüpheli bulan Havza Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinleştirdi.

        KARTTAN PARA ÇEKTİ

        Jandarma’nın yaptığı araştırmada, 83 yaşındaki kadının torunu İrfan Bolat’ın (36) olay gecesi evden taksi ile ayrıldığı anlaşıldı. Kamera kayıtlarına göre torun Bolat’ın önce Amasya’nın Merzifon İlçesi’ndeki otobüs terminaline, buradan da otobüsle İstanbul’a gittiği tespit edildi.

        Bir süre sonra ise yaşlı kadına ait banka kartıyla İstanbul Bağcılar’daki bir ATM’den para çekildiği, bu işlemi yaptığı belirlenen torun İrfan Bolat, soruşturmanın bir numaralı şüphelisi haline geldi.

        Bu gelişme üzerine İstanbul’a giden Jandarma ekipleri, İrfan Bolat’ı Mecidiyeköy’deki evinde gözaltına alınarak Havza’ya götürdü. Torun, 1 Şubat’ta çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Havza Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada soruşturmayla ilgili çarpıcı bir bilgi verildi.

        Trabzon’da yapılan otopside 83 yaşındaki Hayriye Bolat’ın sağ el tırnakları arasından boğuşma neticesi kaldığı tespit edilen deri parçalarının çıktığı vurgulanan açıklamada, DNA testi sonucuna göre ise bu parçaların zanlı İrfan Bolat’la eşleştiği belirtildi.

        Açıklamada “Yaşanan son gelişme sonrası zanlı, birinci derecede akrabalık bağı bulunan kişiyi öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak” denildi.

        DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ