Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 9 yaşındaki şehit kızı: Babam gibi polis olacağım

        Kadir Tamer/MUĞLA

        Muğla Valisi Amir Çiçek, Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde 11 Ekim’de şehit olan polis memuru Özgür Gümüş için düzenlenen yemekli mevlide katıldı.

        Vali Çiçek daha sonra Gümüş’ün 15 yılda bitiremediği, şehit olmasının ardından devletin ve mesai arkadaşlarının desteği ile tamamlanan evinde şehit ailesini ziyaret etti.

        Vali Çiçek’in sohbet ettiği şehit polis memurunun 9 yaşındaki kızı Ayşe Balım Gümüş’ün, “Babam gibi polis olacağım” sözü duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

        Vali Çiçek, Ayşe Balım’a tablet bilgisayar, 4 yaşındaki kardeşi Yusuf’a da oyuncak polis arabası hediye etti.

        ‘ŞEHİDİMİZİN ÇOCUKLARI BU EVDE YAŞAYACAK’

        Türk milletinin şehidine her zaman sahip çıktığını belirten Vali Çiçek, devlet olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ancak vatandaşların da şehidine sahip çıkmasının çok daha önemli olduğunu söyledi.

        Şehidin 2001 yılında yapımına başladığı ancak tamamlayamadan şehit olduğu evde vatandaşların çok büyük katkısı olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Şehidimizin çocukları inşallah bu evde yaşayacak. Şehidimizin gözü geride kalmayacak. Allah yakınlarına sağlık versin.

        Devletimiz, memleketi parçalamak isteyenlerle çarpış- maya devam ediyor. Son aşamaya gelindi. Bu vatanı parçalayamayacaklar” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ