Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziantep'te 9 kişinin katili her yerde aranıyor
        1

        Gaziantep'te 8 akrabasıyla birlikte öldürülen Tuğba Taş'ın annesi Kudret Taş "Turan Taş'ı yolcu etmek için kapıya çıktığımızda, sokakta bekleyen şalvarlı ve yüzünü kapatmış kar maskeli birini gördüm. Önce tanıyamadım, Tuğba'nın omuzundan tutup konuşmak istediğini söyleyince Yusuf Taş, olduğunu anladım ve bir anda içim ürperdi, çok korktum" dedi.

        2

        Şahinbey Belediyesine ait Esentepe Mahallesindeki sosyal tesiste taziyeleri kabul eden Kudret Taş, 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

        3

        Olay günü, kardeşi Şenel Çakmak'la kızı Tuğba T'nin teyzesinin Düztepe Mahallesindeki evinde oturduklarını anlatan Kudret Taş, "Turan Taş'ı yolcu etmek için kapıya çıktığımızda sokakta bekleyen şalvarlı ve yüzünü kapatmış kar maskeli birini gördüm."

        4

        "Önce tanıyamadım, Tuğba'nın omuzundan tutup konuşmak istediğini söyleyince Yusuf Taş, olduğunu anladım ve bir anda içim ürperdi, çok korktum" diye konuştu.

        5

        Kızını korumak için içeri gönderdiğini belirten Kudret Taş, "Yusuf Taş'a benimle konuşmasını söyledim. Fazla sürmedi montunun iç cebinden çıkardığı tabancayla içeriye girdi."

        6

        "Ben de hemen yakınımızdaki Düztepe Polis Merkezine koştum. Geri döndüğümüzde her şey için çok geçti."

        7

        "Kızımı, kardeşimi, yeğenlerimi yerde kanlar içinde buldum. Yaşadıklarım bir rüya gibi hala inanamıyorum. Acımız çok büyük" diye konuştu.

        8

        Yusuf Taş ile kızının hastanede tanıştığını ifade eden Kudret Taş, şöyle devam etti:

        9

        "Kızımı istemeye geldiklerinde beni kandırmışlar. Yusuf Taş'ın üniversite mezunu olduğunu, İstanbul'da bir otelde müdür olarak çalıştığını söylediler. Kızımı da kandırmış. Düğünden sonra kızıma şiddet uyguladığını öğrenince yanlarını gittim."

        10

        "Burada üniversite mezunu olmadığını ve otel müdürlüğü yapmadığını öğrendim. Bu sırada benim yanımda da kızıma iki defa şiddet uyguladı. Kızıma ilişkisi olduğu bir kadınla olan görüntülerini izletmiş."

        11

        "Bu olaylardan sonra kızımı da alıp Gaziantep'e döndük. Kızım, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesinde psikolojik tedavi gördü."

        12

        "Sonra kızımı kandırıp tekrar İstanbul'a götürdü. Tedavisi yarım kaldı. Bu sırada Yusuf Taş kızıma pasaport çıkartmış. Fransa'ya kaçıracakmış ama kendisinin uyuşturucudan davası devam ettiği için yurt dışı yasağı varmış ve gidememişler."

        13

        Yetkililerden şüphelinin bir an önce yakalanması için yardım isteyen Kudret Taş, "Hala dışarı olduğu için korkuyla yaşıyoruz" dedi.

        14

        Gaziantep Düztepe Mahallesi'nde 5 Ocak'ta Y.T. tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen silahlı saldırısı sonucu, aralarında kendisinden boşanmak isteyen eşinin de bulunduğu 4 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

        15

        Bu olaydan kısa süre sonra da Sam Mahallesi'ndeki bir evde, şüphelinin amcası, yengesi ve çocuklarının da bulunduğu 5 kişi daha silahla vurulmuş halde bulunmuştu.