Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Samsun'da anne ve oğul tutuksuz yargılanacak

        Samsun'da evinde çalıstığı 75 yaşındaki Sevim Yılmaz'ın çelik kasasından 140 bin lira değerinde altın ve para çaldıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 54 yaşındaki Gülhanım Y. ile oğlu 31 yaşındaki Sezgin G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Olay İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi'nde 2 ay önce meydana geldi. İddiaya göre bir yakınını ziyarete giden Sevim Yılmaz eve döndüğünde yatak odasındaki dolapta bulunan çelik kasanın açılarak içindeki toplam 140 bin lira değerinde altın ve paranın çalındığını belirleyip polise ihbarda bulundu.

        Olayla ilgili soruşturma başlatan polis gelen ihbar telefonlarını değerlendirip olayı gerçekleştirdiği öne sürülen 5 yıldan bu yana evin temizlikçisi Gülhanım Y. ile çocukları S.G. ve Sezgin G. ile E.G.Ö. adlı kadın ve T.K.'yı gözaltına aldı. E.G.Ö. ve T.K. ifadeleri ardından serbest bırakıldı. Polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.G. serbest bırakılırken Sezgin G. ile annesi Gülhanım Y. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

        Samsun'daki 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hırsızlık suçundan haklarında dava açılan 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklar Gülhanım Y. ile oğlu Sezgin G. duruşmada suçlamaları kabul etmeyip daha önce verdikleri ifadeyi tekrarladıklarını, masum olduklarını, hırsızlık olayıyla hiçbir alakalarının bulunmadığını söyledi.

        Diğer sanıklarında ifadesini alan mahkeme her iki tutuklu sanığın üzerlerine atılı bulunan suçun vasıf ve mahiyeti mevcut delil durumu gözönünde bulurdurarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edip duruşmayı erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ