Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan sigarayı bırakanları ağırladı
        1

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla düzenlenen kabulde, aralarında sigarayı bırakmalarına vesile olduğu kişilerin de bulunduğu davetlilerle bir araya geldi.

        2

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Beştepe'de bir resepsiyon verdi. Sağlık Bakanlığının düzenlediği kampanya çerçevesinde sigarayı bırakmış çok sayıda vatandaşın resepsiyonda yer aldığını hatırlatan Erdoğan, bakanlığın sadece 2015'te 141 binden fazla vatandaşa sigara bıraktırma tedavisi için ücretsiz ilaç desteğinde bulunduğunu söyledi.

        3

        Erdoğan, 2010'dan bu yana faaliyette bulunan sigara bırakma danışma hattıyla da 23,5 milyondan fazla çağrıya cevap verilerek, vatandaşlara yardımcı olunduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın 2016'yı Tütünle Mücadele Yılı ilan ederek, bu konudaki çalışmalarını bir adım daha ileriye taşımaya hazırlandığını belirtti.

        4

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla düzenlenen kabulde, aralarında sigarayı bırakmalarına vesile olduğu kişilerin de bulunduğu davetlilerle bir araya geldi. “Sigara içme özgürlüğü olamaz. Asıl olan sigara içenin değil, sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır” diyen Erdoğan, “Devlet hırsıza karşı nasıl mal sahibini, teröriste karış nasıl masum vatandaşı korumak mecburiyetindeyse tütüne, alkole, uyuşturucuya karşı da vatandaşını o şekilde kollamak zorundadır. Cumhurbaşkanlığı adına ve şahsi olarak arkasındayım, destekçisiyim bu mücadelenin" dedi.

        5

        Bazı ülkelerde sigara içenlerin ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü dile getiren Erdoğan, roman, şiir ve filmlerle bağımlılığın teşvik edildiğine inandığını söyledi.

        6

        Erdoğan'ın konuşmasının ardından sanatçı Ferdi Tayfur, "Sigarayı bıraktım" isimli şarkısını söyledi.

        7

        Sağlık Bakanlığının düzenlediği kampanya ile sadece 2015'te 141 binden fazla kişinin sigara tedavisi için ücretsiz ilaç desteği aldığını söyleyen Erdoğan, 2010'dan beri danışma hattıyla da 23,5 milyondan fazla çağrıya cevap verildiğini söyledi.

        8

        Resepsiyona Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği kampanya çerçevesinde sigarayı bırakmış 200 kişi, Erdoğan’ın isteği ile sigarayı bırakanlardan temsili 40 kişi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ve sporcular katıldı.

        9

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından da sigarayı bırakma çağrısında bulundu. Erdoğan, "Bugün Sigarayı Bırakma Günü. Sigara içen vatandaşlarımıza dumansız, zehirsiz bir hayat için sigarayı bırakmaları çağrısında bulunuyorum. Tüm vatandaşlarımızı #HayatSigarasızGüzel çağrımıza kulak vermeye ve destek olmaya davet diyorum" yazdı.

        10

        12 DEV ADAM'DAN KAMPANYAYA DESTEK: Resepsiyon katılan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile A Milli Basketbol Takımı oyuncuları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigarayı bırakma çağrısına destek verdi.

        11



        SİGARAYI BIRAKANLARA ÖZEL RESEPSİYON: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verdiği resepsiyona, Türkiye genelinde sigarayı bırakan 250'den fazla vatandaş katıldı. Her fırsatta, sigara içen birini gördüğü anda o kişiyi sigarayı bıraktırmak için ikna etmeye çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu özel davetine, yurt gezileri sırasında sigara içerken görüp,sigarayı bıraktırdığı 20 kişi de iştirak etti.

        12

        SİGARA PAKETLERİ SERGİLENDİ: Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele konusundaki özel hassasiyete sahip olduğu biliniyor.

        13

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yakın çevresindeki pek çok bakanın da arasında bulunduğu bürokrat ve milletvekilinden de sigarayı bırakmaları konusunda söz almıştı.

        14

        Yurt gezilerinde de sigara içerken gördüğü kişilerden, sigarayı bırakma sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu kişilerin sigarapaketine, isim, soy isim, tarih ve telefon numaralarını yazarak paketi aldığı çok kere basına yansımıştı.

        15

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki özel resepsiyonda, bu sigara paketlerinden oluşan koleksiyon ve fotoğraflar da sergilendi.