Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

        ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin PYD'ye ilişkin ifadeleri nedeniyle öğle saatlerinde Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi.

        Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, bakanlıkta, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın, Büyükelçi Bass'e, Kirby'nin PYD'ye yönelik açıklamalarından Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

        ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'ün Kobani'ye giderek PKK bağlantılı PYD Sözcüsü Polat Can ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye sert tepki göstererek, "Biz size nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?” diye sormuştu.

        Günlük basın brifinginde Erdoğan'ın açıklaması hatırlatılan ABD Dışişleri Sözcüsü ise bu konudaki tavırlarının değişmediğini belirterek, "Türkiye'nin, PYD ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak Kürtler, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz” demişti. Dostlar bile her konuda aynı fikirde olmaz diyen sözcü,“Ne IŞİD ile mücadelede gazdan ayağını çekeceğiz ne de Türkiye gibi bir ülkeyle bu sorunun çözümü için çalışmaktan vazgeçeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ