Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Domuz bağı cinayetinin şüphelileri yakalandı

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul'de girdikleri evde yaşlı karı-kocayı domuz bağı ile bağlayarak soygun yapan zanlılar yakalandı. Korkunç olayda Ermeni asıllı Hagop Demirci (79) hayatını kaybetmiş, eşi Seta Ayda Demirci yoğun bakıma alınmıştı.

        Şişli Cumhuriyet Caddesi 85 numaralı binada 5 gün önce meydana gelen olayda; Ermeni asıllı Hagop Demirci (79) ile Seta Ayda Demirci'nin hizmetçisi eve gelerek çaldığı kapının açılmaması üzerine polise haber verdi. Çağrılan çilingirle kapı açılmayınca, itfaiye ekipleri tarafından içeri girilebildi. İçeri giren polis. Hagop Demirci'yi evin ikinci katın holünde, Seta Ayda Demirci'yi de üçüncü kattaki yatak odasında domuz bağı ile bağlanmış, ağızları bantla kapatılmış ve darp edilmiş halde buldu. Hemen olay yerine ambulans çağrıldı. Yapılan incelemede Hagop Demirci'nin hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

        KİRALIK ARAÇ ÇIKTI

        Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Polis, önce bina çevresinde güvenlik kamera görüntüsü taraması yaptı. Olay günü, saat 12.00 sıralarında Demirci çiftinin kaldığı adresten çıkan 3 kişi tespit edildi. Başlarına taktıkları kapüşonla, yüzlerini kameralardan saklamaya çalışan şüphelilerin ellerindeki çantalar dikkat çekti. Şüphelilerin olaydan sonra bir araca bindikleri belirlendi. Yapılan çalışmada aracın bir renta car şirketinde kiralandığı tespit edildi. Kiralık araçtan yola çıkan polis önce aracı kiralayan şüphelinin ve daha sonra 2 suç ortağının kimliklerini tespit etti.

        TRABZON'DA YAKALANDILAR

        Yapılan çalışmalarda şüphelilerin İstanbul'dan ayrıldıkları ve Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına kaçmaya çalıştıkları öğrenildi. Bunun üzerine İstanbul'dan yola çıkan üç ekip şüphelileri sınır kapısına varmadan Trabzon'da yakaladı.

        GÜRCİSTAN ÜZERİ KAÇACAKLARDI

        Düzenlenen operasyonla 3'ü eve giren ve 5'i de zanlılara yardım ettiği belirlenen toplam 8 yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı. Çete oldukları belirlenen şüphelilerin, bu soygun için İstanbul'a geldikleri ortaya çıktı. Çalışmada şüphelilerin Gürcistan üzerinden Rusya'ya kaçmayı planladıkları öğrenildi. 5 kadın 8 zanlı İstanbul'a getirilerek sorguya alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ