Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye sınırın öte tarafında kamp kuruyor

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye, Suriye’den gelen göç dalgasını sınırın Suriye tarafında tutmayı planlıyor. Bu amaçla sınır kapılarının Suriye tarafındaki bölgelerinde kamplar oluşturulmaya başlandı. İlk yapılan tespitlerde 65 bin Suriyelinin Türkiye’ye doğru hareket ettiği biliniyor. Türkiye, yaralı olanlarla özellikle kadın ve çocukları Türkiye tarafına kabul ediyor. Son bir hafta içinde yaklaşık 6 bin Suriyelinin Türkiye tarafına alındığı belirtiliyor.

        TEYAKKUZA GEÇİLDİ

        Halep’i Türkiye’ye bağlayan insani yardım koridorunu kapatan Esad güçleri, bölgedeki sivil halkın Türkiye sınırına yığılmasına da sebep oluyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaklaşık bir milyon kişinin yaşadığı tahmin edilen Azez-Cerablus bölgesinden en kötü senaryoda 600 bin sivilin Türkiye sınırına doğru hareket edebileceğini ifade etti. T

        ürkiye, Suriye sınırında adeta teyakkuza geçti. AFAD başta olmak üzere Kızılay, İHH gibi kuruluşlar, sınırın sıfır noktasında, gelen veya gelmesi muhtemel insan göçünü barındırmak için hazırlık yapıyor. Suriye tarafında yer alan AFAD kamplarında yaklaşık 77 bin kişi kalıyor. AFAD yeni kamp alanları oluşturmak için çalışmalara devam ediyor. Türkiye tarafından çok sayıda çadır ve insani malzemenin Suriye tarafına gönderildiği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ