Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan: İki özel harekatçıdan resimli mesaj geldi, çok duygulandım

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğretmenlere seslendi. Erdoğan, öğretmenlere "Yeni Türkiye'nin nitelikli eğitimini sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Öğretmenlik adanmışlık isteyen meslektir. Siz "işsiz kaldım" diye bu yola çıkıyorsanız bu yanlıştır, inanıyorum ki siz böyle düşünmüyorsunuz. Sizi yetiştiren o muallimler gibi, bir nesli yetiştirmeye adamış o muallimler gibi görüyorum" diye seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlere de 3 çocuk tavsiyesinde bulunarak, "Bu mesleğe yeni atanan sizlere de aynı tavsiyede bulunuyorum. En az 3 çocuk. Nüfusu genç tutmazsak Batı'nın maruz kaldığı tehlikeye düşeriz" ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, doğu ve güneydoğuda görev yapan iki özel harekatçıdan gelen mesajı anlattı. Erdoğan, "Dün bana şöyle bir resimli mesaj geçmişler. İki tane özel harekatçı, "Yürü uzun adam arkadanyız" diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı ve silahlarıyla arkada duvarda o yazı. Onlar orada şehit olmaya inanmışlar. Bu topraklar, bu millet için. Siz sevgili öğretmenlerimiz de bu topraklarda yavrularımızı alacaksınız adeta nakış işler gibi onların zihin dünyasını işleyeceksiniz. Yarınların ihyasını sizler sağlayacaksınız" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 bin öğretmen ataması töreninde konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

        "YÜZDE 93'E ULAŞTI"

        "Bugün 923 bin öğretmenle evlatlarımıza en güzel eğitimi verme çabası içindeyiz. Artık farklı branşlardan girdiği öğretmenler sorunu büyük ölçüde geride kaldı. Öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e çıktı. En düşük doluluk oranı sanıldığı gibi doğu ve güneydoğuda değil, Marmara'dadır. Öğretmen atamalarıyla bu meseleyi tamamen çözmüş olacağız. Yaklaışk 90 bin öğretmen atamasıyla öğretmen kadrolarının yüzde 100'e ulaşacağı düşünülüyor.

        Sınıfların 100 öğrenciyle dolu olduğu günleri hatırlıyorum. Benim sınıfımda 75 arkadaştık. Şimdi artık 30'lara inmeye başladık.Bugün yapılacak atama KPSS puanına göre gerçekleştiriliyor. En yüksek puandan başlayarak kontenjan sıralamasına göre atama yapılacaktır. Bilgisayarla bu atama işlemini başlatacağız. 121 bin başvuru içinden 30 bin atama böylelikle tamamlanacak.Yetiştirme programının tamamlanmasının ardından öğretmenlerimiz dersbaşı yapacaklar.

        "İNSAN, İNSAN, İNSAN"

        Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz gün eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarına önem vereceğimizi açıklamıştık. Önceliklerimizin başında eğitim geliyor. Mesele insan, insanın yetiştirilmesi. Eğer yetiştirilmiş insanının varsa gelişmiş ülkesiniz. O yüzden bunu halletmemiz gerekiyor. Eğitime en yüksek bütçeyi verdik. İnsanı yetiştirmediğiniz sürece, muasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkmazsanız. O yüzden insan, insan, insan.

        Bir yandan fiziki şartları artırırken, şu anda yaklaşılk 280 bin civarında derslik var. Öte yandan araç gereçleri giderme derdinde olduk. Fatih projesini 3 yıl içinde bitireceğiz. Fatih projesiyle artık sınıflarımız bilişim teknolojileri sınıfına dönüştü. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyoruz.

        Göreve geldiğimizde 76, şimdi 193 üniversite var. Her ilde üniversite vardı. Üniversiteye gidecek mali imkanı olmayan gençlerimize, biz üniversiteyi ayağına götürdük. Bugün en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye bütün illerimizde üniversite var.

        Bugün kimse ülkemizde eğitim altyapısıyla ilgili canalıcı sorundan bahsedemez, eksiklerimiz var tabi. Eninde sonunda bunları da gidermiş olacağız. Bugükü atamayla öğretmen eksiğini kapatma yolunda önemli bir adım attık. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmemiz gerekir. Nabi Hocamla bir araya geldiğimizde konuşuyoruz; müfredat, müfredat, müfredat. Bakanlığımız bu amaçla bütün müfredatı, ders programlarını elden geçirip gerekli sadeleştirme ve iyileştirme çalışmalarını başlattı.

        "EN BÜYÜK SERMAYEMİZ"

        Öğretmenlere de bu yolda önemli işler düşüyor. Öğrencilerinize annenize sarıldığınız şekilde sarılın ve ülkenin gelecekleri olarak onları siz yetiştirin. Yeni bir heyecanla, yeni bilgilerle sizlerden çok büyük beklentim var. Yeni Türkiye'nin nitelikli eğitimini sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Öğretmenlik adanmışlık isteyen meslektir. Siz "işsiz kaldım" diye bu yola çıkıyorsanız bu yanlıştır, inanıyorum ki siz böyle düşünmüyorsunuz. Sizi yetiştiren o muallimler gibi, bir nesli yetiştirmeye adamış o muallimler gibi görüyorum.

        Bizim üzerimizde emeği olan bazı hocalarımız vardır ki hiç unutmayız, bazılarını unuturuz. Unutmadıklarımız kendisini bize adamış olanlardır.Öğrencilik yıllarımızda biz cumartesi günü de okurduk. Öğleden sonra özel sohbet, konferans, seminerlere götüren bazı hocalarımızı hiç unutmam. O sohbetlerde kazandıklarımızı hiç unutmuyorum, en büyük sermayemiz o. İçinizde çoğu bekar olan öğretmenlerimiz yarın evlenecekler ve kendi çocuklarını yetiştirir gibi o çocukları yetiştirecekler. Bu meslek herhangi bir istihdam alanı gibi görülemez. Öyle bakanlar varsa öğretmenlik sıfatını hak etmiyor demektir. Öğretmenlik için branş eğitimi almak yeterli değildir. Bu iş kendinizi adamazsanız çekilecek kahır değildir. Öğretmen bilgisiyle birlikte, sevgisi, heyecanı ve ufkunu öğrencisiyle paylaşır.

        ÖĞRETMENLERE 3 ÇOCUK TAVSİYESİ

        Türkiye çok büyük vizyonu, hedefleri olan bir ülke. Bu hedeflere ulaşmak için en kıymetli sermayemiz çocuklarımız ve gençlerimizdir. Ben en az 3 çocuk diyorum. Bu mesleğe yeni atanan sizlere de aynı tavsiyede bulunuyorum. En az 3 çocuk. Nüfusu genç tutmazsak Batı'nın maruz kaldığı tehlikeye düşeriz. Dünyada bununla ilgili çok sayıda olumsuz örnek var. Çocuklarımız gelişne teknolojinin etkisiyle, küresel kültür ürünlerine daha çok maruz kalıyor. Bunu kırmak için aileden başlayan, okulla taçlanan eğitim sürecinin önemi artıyor. Güçlü aileler olursa, güçlü milletler kurarız. Kendi değerlerimizi koruyarak, dünyayı yöneten, yönlendiren nesiller ortaya koymalıyız.

        Kuraları çektik, kurada güneydoğu, doğuya çıktı. Hemen batıya gelirim telaşına kapılan varsa yandık. 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. Orada o kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz, bu toprakları yeniden vatan yapabilmek için veriyoruz. Zira oralarda kimse herhangi bir operasyona kalkıp da giremez. Bu toprakları kimseyle paylaşmayız. Bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım.

        ÖZEL HAREKATÇILARDAN GELEN MESAJ

        Dün bana şöyle bir resimli mesaj geçmişler. İki tane özel harekatçı, "Yürü uzun adam arkadanyız" diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı ve silahlarıyla arkada duvarda o yazı. Onlar orada şehit olmaya inanmışlar. Bu topraklar, bu millet için. Siz sevgili öğretmenlerimiz de bu topraklarda yavrularımızı alacaksınız adeta nakış işler gibi onların zihin dünyasını işleyeceksiniz. Yarınların ihyasını sizler sağlayacaksınız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ