Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Köy öğretmeninin öğrencileri ile çektiği video ilgi görüyor

        Bitlis’in Güroymak İlçesi’ne bağlı Yamaç Köyü'ndeki, Şehit Er Ethem Öztürk İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Hülya Hani'nin öğrencileriyle birlikte çektiği video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

        Etkinlik ve eğlence amaçlı yüklediği videoyu izleyenlerin okula yardım gönderdiğini söyleyen Öğretmen Hani, "Bu bir yardım kampanyası değildi. Ancak gelen yardımlara da hayır diyemedik. İlgiye teşekkür ediyoruz" dedi.

        Güroymak İlçesi'ne bağlı Yamaç Köyü'ndeki Şehit Er Ethem Öztürk İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Hülya Hani, bir çocuk giyim reklamından esinlenerek, sınıfta öğrencileri ile birlikte çektiği 'Bitlis Kids' adlı videoyu sosyal paylaşım sitesine yükledi.

        Öğretmen Hani, izleyenlerin büyük beğenisini kazanan videonun altına ise 'Bilmem belki montumuz ayakkabılarımız olur' diye yazdı. Hani, Sadece öğrencileriyle birlikte çektiği bu videonun bu kadar ses getireceğini tahmin etmediğini söyledi. Çocukların kendilerini ekranda görmekten çok hoşlandıklarını belirten Hani şöyle konuştu:

        "Bir gün kamerayı elimize aldık. Genelde de kameramanlarımız çocuklarım oluyor. Bir gün çektik videoyu izlerken çok beğendik. Sosyal medyaya da yüklemek istedik. Bunu da nereden düşündük bilmiyorum ama hiç bu kadar olumlu tepkiyle karşılaşabileceğimi düşünmüyordum.

        Bırakın Türkiye’yi dünyanın bazı yerlerinden bile çok güzel tepkiler aldım. Bizlere mektuplar, atkılar, kurabiyeler gönderdiler. Karşılıklı birbirimize fotoğraflar gönderdik. Bu bir yardım kampanyası değildi. Sadece çocuklarımla birlikte birazcık eğlenmek istemiştik. Tabi ki bazı köy okullarının ve öğrencilerinin yardıma ihtiyacı vardır. Ancak gelen yardımlara da hayır diyemedik. İlgiye teşekkür ediyoruz.

        Aslında etkinliğimiz tamamen sınıfla alakalıydı. Ama sınıf dışına taştı. Eğlenmek için yaptık bunu ama gelen yardımlara da kayıtsız kalmadık. Gelen yardımlar çok olunca civar köylere de bu yardımlardan gönderdik. Yardımlar hala da gelmeye devam ediyor bende elimden geldiğince diğer köy öğrencilerine gönderiyorum. Mutluyuz bu şekilde umarım bu şekilde devam ederiz" diye konuştu.

        "24 YAŞINDA 20 ÇOCUK ANNESİYİM"

        Köy okuluna Eylül ayında atandığını belirten Öğretmen Hani, sınıfta yaptığı etkinliklerle öğrencilerle olan iletişiminin arttığını ve onların derslere katılımının fazla olduğunu da söyledi. Hani, "Aslında buralar hiç aklımda yoktu. Geldiğim zaman sever miyim, sevmez miyim, alışır mıyım, alışamaz mıyım? diye düşündüm ama geldiğim zaman çok beğendim. Çocuklarla da aramızdaki enerji çok fazla tuttu. Ben onlar çok seviyorum. Onlar da beni seviyor.

        24 yaşında 20 çocuk annesiyim. Hiçbir öğrencimi diğerinden ayırmıyorum. Çok seviyorum onları aramızda farklı bir ilişki var. Okulumuzun fiziki yapısı da çok iyi durumda aksi bir durum olsaydı ben onu düzeltmek için de bir şeyler yapardım. Köyden ve velilerden çok güzel tepkiler alıyorum. Beni kızları gibi görüyorlar. Sürekli gelip gidiyorlar çocukları ile olan iletişimimi de görüyorlar. Onları da zaman zaman evlerinde ziyaret ediyorum. Köyde öğretmen olmanın avantajları istediğiniz eve istediğiniz şekilde rahatça gidebiliyorsunuz. Köyün bir kızı gibiyim" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ