Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit eşi cenazeye sarılarak eşinin fotoğrafını öptü

        Doğu ve Güneydoğu'da devam eden operasyonlarda 7 asker ve polis şehit olurken, Uludere'de de 2 memur hayatını kaybetti. Şehitler bugün uğurlanıyor...

        "BEN KÜRT OĞLU KÜRDÜM VE ŞEHİT BABASIYIM, ŞEHİDİME KURBAN OLAYIM"

        Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Er Vedat Dolançay, Van'ın Saray ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Şırnak'taki törenin ardından Van'a getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Saray Merkez Camisi'ne götürüldü.

        Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Vezir Dolançay ile kardeşlerini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vali İbrahim Taşyapan, komutanlar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas teskin etmeye çalıştı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

        Vali Taşyapan'ın sakinleştirmeye çalıştığı şehidin babası Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" dedi. Bodrum'da çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, "Bunların Allah'ı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın" diye konuştu.

        Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Arvas, şehidi ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Şehitlik çok yüksek bir mertebedir ve şehit olanlar yakınlarının ahirette şefaatçisi olurlar. Efendimizin müjdesine nail olan şehidimiz için burada bulunuyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

        Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Dolançay'ın cenazesi, tekbirlerle ambulansa alınarak mahalle mezarlığına götürüldü.

        Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

        Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları ile Bakan Yardımcısı Çiftçi ve Vali Taşyapan'ın yanı sıra Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Oğuz, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

        ŞEHİT EŞİ CENAZEYE SARILARAK EŞİNİN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

        Şırnak merkez, Cizre ve İdil ilçelerinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu şehit olan 2 polis memuru ve 2 asker için tören düzenlendi. Törende eşinin cenazesine sarılan polis eşi Hülya Göngördü, cenazedeki fotoğrafı öperek ağladı.

        Dün Şırnak merkez, Cizre ve İdil ilçelerinde PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu ve roketatarlı saldırılar sonucu şehit olan 2 polis memuru ve 2 asker için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

        Düzenlenen törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Şehit Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehitlerin silah arkadaşlar ve vatandaşlar katıldı.

        Şırnak merkezde dün gece yapılan roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü, Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Polis Özel Harekat memuru Osman Yurt ile Er Vadet Dolançay ve İdil ilçesinde PKK'lıların Yüzsüren karakoluna yaptıkları saldırıda şehit olan er Arif Subaşoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehitlerin öz geçmişi okunarak, dua edildi.

        Mehmet Güngördü'nün eşi Hülya Güngördü, şehidin naaşına sarılarak, fotoğrafını öperek ağladı. Şehitlerin naaşlarını silah arkadaşları tarafından salavatlar getirilerek helikopter pistine kadar omuzlarında taşıdılar.

        Daha sonra şehitlerin cenazeleri helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. Oradan da polis memuru Osman Yurt Sivas'a, er Vadet Dolançay Van'a, er Arif Subaşoğlu Kocaeli'ne, polis memuru Mehmet Güngördü'nün cenazesi ise Kayseri'ye gönderildi.

        ŞEHİT YURT GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat polis memuru 44 yaşındaki Osman Yurt'un cenazesi memleketi Sivas'a getirildi. Cenazeyi karşılamaya gelen ailesi havalimanında gözyaşlarına boğuldu.

        Ordu Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Şubesi'nde görevli iken geçici görev ile gönderildiği Cizre'de düzenlenen operasyonlar sırasında şehit düşen özel hareket polis memuru Osman Yurt'un cenazesi askeri uçakla öğlen saatlerinde Sivas'a getirildi. Şehit polisin cenazesini Nuri Demirağ Havalimanı'nda Sivas Valisi Alim Barut, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, annesi Huriye Yurt ile eşi Rabia, oğulları 19 yaşındaki Oğuzhan, 17 yaşındaki Ömer Faruk, 15 yaşındaki Burak Yurt ile kardeşleri ve yakınları ve protokol üyeleri, meslektaşları karşıladı.

        ŞEHİT OĞLUNU DÜŞERKEN TUTTULAR

        Şehidin annesi Huriye Yurt, rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalyeyle karşılamaya geldi. Cenazenin askeri uçaktan indirilmesi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oğulları da gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazenin götürülmesinin ardından dik durumda bekleyen büyük oğlu Oğuzhan, fenalaşarak yana doğru düşerken yakınları tarafından yakalandı.

        Kız kardeşi Ayla Seyfikli, "Bizde bir sürü evlet var. Vatanımızın bir parçasını alamayacaksınız inşallah. Kalleşler. Elinize hiç bir şey geçmeyecek. Bizim şehitlerimiz bayrakla gelir, sizinkiler çöplükte" diye feryat etti. Fenalaşan bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi. Şehidin naaşı burada yakınlarına son kez gösterildi.

        ŞEHİDİN KARDEŞİNİN SORDUĞU SORU MÜFTÜYÜ AĞLATTI

        3 yıllık polis memuru 26 yaşındaki bekar Abdulkadir Oğuz, 10 gün yıllık iznini memleketi Şanlıurfa'da geçirdikten sonra pazar günü görev yeri olan Yüksekova'ya gitti.

        Giderken, banka kredisiyle satın aldığı otomobili babasına bırakan polis memuru Abdulkadir Oğuz, dün akşam saatlerinde kız arkadaşıyla sivil kıyafetle alışveriş yaptığı Yüksekova'da silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Oğuz, götürüldüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

        İkindi namazının ardından şehit polis için İl Müftüsü İhsan Açık'ın kaldırdığı cenaze namazına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, bürokratlar, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınarak helallik istendiği sırada şehidin ismi öğrenilemeyen kardeşinin 'Kardeşimin borç aldığı kimse varsa bize söylesin' demesi törene katılanlar ile namazı kıldıran Müftü Açık'ı gözyaşına boğdu.

        ŞEHİT BABASI: SABAHA KADAR İNTERNETTE İSİM ARADIM

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Özel Harekatçı Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın Konya'nın Seydişehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

        3 ay önce Katar'dan görevden dönen ve 20 gün önce ise Diyarbakır'ın Sur ilçesine geçici görevle gönderilen Jandarma Özel Harekatçı Yüzbaşı Fatih Yaşar, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler ile girilen çatışmada ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yüzbaşı Yaşar, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı personel tarafından gece saatlerinde şehidin Bostandere Mahallesinde bulunan baba ocağına şehit haberi verildi. Haberin duyulmasının ardından Türk bayrağının asıldığı evden feryatlar yükseldi. Şehit Fatih Yaşar'ın çok küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenilirken, şehit haberini alan üvey annesi Zeynep Yaşar ise sinir krizleri geçirdi. Üvey anne evde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

        "BENİ ALSINLAR AMA GÖTÜREN OLMAZ"

        Baba Cavit Yaşar yaptığı açıklamada, "Trafik kazası olur, başka bir şey olur ama bu başka. Haberleri gelinimden alıyordum, onlar mesajlaşıyordu. Akşam gelinimle konuştuk, "Gündüz görüştük durumu iyi" dedi. Gece saat 1'de falan yattım, haberleri seyrettim isim verilmemiş şehitlerimiz varmış. Bugün dört yaralımız var ikisi ağır diyorlardı. Birisi vefat etti, birisinin ismini vermiyorlardı. İnternet'e bakıyorum yok, televizyona bakıyorum isim vermiyorlar. Katar'daydı işte. Bizim inancımız var mertebesi şehit ama zor işte. Söyleyecek bir şey yok. Klasik bir söz ama, beni alsınlar, alsınlar ama götüren olmaz. Yaktı ya beni yaktı" dedi.

        Şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın iki erkek kardeşi daha olduğu birisinin polis özel harekatçı, diğerinin de Karaman'da emniyet amiri olduğu öğrenildi. Eşi Ankara'da öğretmen olan şehit Yaşar'ın 4 yaşında da bir kız çocuğu bulunuyor.

        İHA-DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ