Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Biri gözlerini kaybetti biri 2 ayağını

        Güngör KARAKUŞ/KİLİS

        Kilis’in merkezinde 2 yıl önce kurulan Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, şimdilerde Halep ve Azez’de ağır yaralananlara hizmet veriyor.

        Suriye’de yaralanan ve hastanede tedavileri tamamlananlar bu vakıfta psikolojik tedavi altına alınıyor. Yaralıların çoğu felçli ve çoğunluğu da çocuklar...

        KESKİN NİŞANCI FELÇ BIRAKTI

        19 yaşındaki Hüseyin Hamdi de Halep’in El Ensari semtinde babasıyla dolaştığı sırada keskin nişancılar tarafından sırtından vuruldu. Belden aşağısı felç olan Hamdi, rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi görüyor.

        Suriye’de babasıyla çiftçilik yaptığını söyleyen Hamdi’nin en büyük eğlencesi resim çizmek. Hamdi, Türkçe öğrenmeye hazırlanıyor.

        2 AYAĞINI KAYBETTİ

        23 yaşındaki üniversite öğrencisi Fuat Haşim ise Halep’in yakınındaki bir köyde uçaktan atılan bomba sonucu 2 ayağını kaybetti. Sabah namazı kıldığı camiden çıkışta bombardıman altında kalan Haşim yaşadıklarını “Sabah namazıydı. Namazdan çıktıktan sonra avluda sohbet ediyorduk.

        Uçak sesi duyduk ve daha sonra bulunduğumuz avluya bomba düştü. Çok ölü vardı. Ben de 2 ayağımı kaybettim. Sonra beni Kilis’e hastaneye getirdiler. 2 ay hastanede kaldım. Ardından da buraya getirdiler” diye anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ