Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Pendik'teki operasyonda 410 kilogram esrar ele geçirildi

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Pendik'te mobilya imalat makineleri arasında zulalanmış 410 kilogram esrar ele geçirildi. Piyasa değeri 1 milyon 600 bin TL olan uyuşturucununun bu yıl yakalanan en yüksek miktar olduğu açıklandı

        Yıllarca uyuşturucu ile mücadelenin ismi olan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri isim değişkliğine gitti. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü olan yeni isimle ilk operasyon gerçekleşti.

        İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri ve Önleyici Hizmetler ekipleri ortak bir operasyona imza attı. Pendik'de bir oto yıkama önünde duran bir otomobilden şüphelenen Önleyici Hizmetler ekipleri araç sürücüsünü gözaltına aldı.

        Araçtaki şüphelinin, oto yıkama içinde bulunan ve mobilya imalatında kullanıldığı öğrenilen makineleri beklediğinin belirlenmesi üzerine adreste arama yapıldı.

        410 KİLOGRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

        Oto yıkamada yapılan incelemede marangoz malzemeleri içine zulalanmış 292 kilogram esrar ele geçirildi. Murat M. ve Ahmet U. gözaltına alındı.

        Operasyonu genişleten Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri operasyonun devamında bir adreste 118 kilogram esrar daha buldu. Burada da C.K. isimli kişi gözaltına alındı.

        PİYASA DEĞERİ 1 MİLYON 600 BİN LİRA

        Ele geçirilen 410 kilo uyuşturucunun bu yıl yakalanan en yüksek miktar olduğu belirtildi.

        Uyuşturucunun piyasa değerinin 1 milyon 600 bin lira olduğu kaydedildi. Operasyonda gözaltına alınınan Ahmet U., Murat M. ve C.K'nın emniyetteki sorguları devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ