Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmirli doktor çift Suriyeli aileyi kurtardı

        6 ay önce adadığı kurban etini dağıtmak için Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı İzmir’in Basmane semtine giden Dr. Bahar Başçı, Elvani Ailesi’yle burada tanıştı.

        Verdikleri adak ve yardım malzemelerini Elvani Ailesi’nin kabul etmemesi üzerine sebebini merak eden Bahar Başçı, ailenin o gece botla Yunan adalarına geçmeye çalışacağını öğrendi. Eşi Prof. Dr. Ali Başçı ile arkadaşı Dr. Hasan Omar’ı arayıp yanına çağıran Başçı, aileyi ikna edip Çamlıca Mahallesi’ndeki çiftliklerine yerleştirdi.

        ‘TORUNUMUZ YOKTU, ARTIK 4 TANE VAR’

        O gece yeni bir hayata başlayan Suriyeli aile, binmekten son anda vazgeçtikleri botun Ege Denizi’nde battığını ve arkadaşlarının öldüğünü öğrendi. Ege’de boğulmaktan son anda kurtulan 4 çocuğunun okulda takdir belgesi aldığını söyleyen Suriyeli anne Kevser Elvani, gece gündüz Başçı çifti için dua ettiklerini ifade etti. Allah rızası için yardım eli uzattığını belirten Dr. Bahar Başçı ise “İzmir’de de bazı kentlerde de boş duran yazlıklar, kullanılmayan evler vardır. Bu tamamen karşılıklı güven meselesiydi. Ben onların gözlerinde o ışığı gördüm. Eğer boşta duran evleri varsa dostlarımıza bunları açalım, elbirliğiyle yardım edelim” diye konuştu. 3 çocuğunun olduğunu ancak şu ana kadar torun sevinci tatmadığını dile getiren Prof. Dr. Ali Başçı ise “Torunumuz yoktu, şimdi 4 tane torunumuz oldu. Aileyi çok sevdik” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ