Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Benimle uğraşma yeter arkadaş!"

        CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in iki yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ile birlikte il başkanlığında toplantı düzenledi. Akaydın, toplantıda Türel'e yönelik eleştirilerde bulundu.

        Türel'in konuşmalarında kendisine sürekli sataştığını idida eden Akaydın, kendisine yöneltilen ithamların tamamının yalan olduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in 2 yıllık icraatlarını da değerlendiren Akaydın, "İki yıllık icraatlarını kıyım ve yıkım icraatları olarak tanımlamak mümkün" dedi.

        "YIKIMCI BAŞKAN, ANTALYA SENİ UNUTMAYACAK EY TÜREL"

        Antalya'da yapılan bazı öğrenci yurtlarının TÜRGEV'e bağışlanmasını eleştiren Akaydın, yurtların bağışlanmasının usulsüz olduğunu idida etti ve o zamanki değerinin 10 Milyon TL olduğunu söyledi. Akaydın şöyle konuştu: "Bitki üretim tesisleri kurdum Konyaaltı'nda çok övündüğüm tesislerdi ancak bu tesisleri çalışamaz hale getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi bitki üretmeyince bir takım rant için başka şirketlere verdi. Demir döküm tesislerini yıktın ve Kaleiçi'nde bir kültür evi yapmıştık bunu yıktın. Minik öğrencilere verdiğimiz sütleri kestin. ANSAN'ı oradakileri döverek yıktın ve oraları yok ettin. O nedenle Antalya tarihine bir yıkımcı belediye başkanı olarak geçtin. Antalya seni unutmayacak ey Türel" dedi.

        Kent içi ulaşımda kullanılan kart sistemiyle ilgili Türel'in önceki döneminde Antkart'a verdiği ihaleden yüzde 11 komisyon aldığını öne sürdüi. A-kent ile ilgili Türel ve avukatlarının samimi toplantılarda bulunduğunu iddia eden Akaydın, "Antkartla ihaleyi biz feshetmedik mahkeme feshetti. Bizde yeniden ihaleye çıktık ve A-kent isimli firmaya kaldı. Sonuç olarak 22 buçuk aydır bu firmayla çalışıyordunuz. Önce kayyuma sonra tahkime gidildi. Sonra Türel durup dururken firma buharlaştı diyor. Neden buharlaştırdın kardeşim? Benim bildiğim kadarıyla firmayla hala tahkimdesiniz ve senin Avukatın Caner Bey ile firma arasında yağlı ballı pastalı çaylı toplantılar düzenleniyor " dedi.

        "YETER ARTIK BENİMLE UĞRAŞMA ARKADAŞ"

        Akaydın, şehir içinde yapılan alt üst geçişleri ise bir şehir suçu olarak belirterek yapılan çalışmaların yanına konulan Türel'in fotoğrafının da bulunduğu tabelalara değindi. Akaydın, "Mevlana kavşağına yaptığın üst geçiş dünyanın en çirkin inşasıdır. Bunlar uygar ülkelerde şehir suçudur. Yüzüncü yılda yapılan alt üst geçişlerde, Çallı'ya yapılanlar da şehir suçudur. Tabela üretmekle bir yere gidilmez. O tabelaların başına sırıtan fotoğraflar koymakla da bir yere gidilmez. Ya da kendi kendine aşık olma durumu narsizm denir. Siyasetçilerin birçoğunda vardır bu Allah bana vermesin bundan çok korkuyorum. Antalyalılar bu fotoğraflara bakıp dalga geçiyor. Yapma bunu arkadaş kimse senin o fotoğraflarını görmek istemiyor. Ve artık Menderes Türel'e buradan çağrı yapıyorum benimle uğraşma arkadaş. Artık yeter" dedi.

        İl Başkanı Semih Esen de Başkan Türel'in sorunlara ilişkin cevaplandırılmasını istediği sorulardan kaçarak topu taca attığını söyledi. Türel'in kendisinden başkasının söylediğine tahammül edemediğini belirten Esen, vatandaşların önceki ulaşım kartlarında kalan bakiyelerinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ