Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Süleyman Soylu DİSK Genel Kurulu'nda protesto edildi

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin hakaret içeren sloganlar atılması üzerine DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'nun yapıldığı salondan ayrıldı.

        Green Park Hotel'de düzenlenen genel kurulda Soylu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından karşılandı.

        Soylu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu salona girişinde yoğun şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde sloganlar atıldı. DİSK yöneticilerinden Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmaya başlamasına rağmen sloganlar kesilmedi.

        Soylu, sloganların devam etmesi üzerine Kani Beko'nun elini sıkarak salondan çıktı.

        Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sloganlar atılması üzerine salondan ayrıldığını vurgulayarak, şöyle dedi:

        "Bir ülkenin cumhurbaşkanına 'katil' diyeceksiniz, 'hırsız' diyeceksiniz, ondan sonra da orada duracaksınız. Katil orada oturuyor, katil cumhurbaşkanı olacak... Katil orada... Yani Türkiye'de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz ülkenin cumhurbaşkanına 'katil, hırsız' diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. Salonda durmamızın bir anlamı yok. Biz oraya iş barışı için geldik, biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye'de, Türkiye'nin atacağı adımları bir şekilde paylaşabilmek için geldik ve bir işçi sendikasının olağan genel kurulu için geldik. Böyle bir tavırla karşılanmak çok doğru değildir. Şahsıma olsa ben bunu kabul ederim, elbette ki söylenebilir ama ülkemizin Cumhurbaşkanı yüzde 52 oy almış bir Cumhurbaşkanı'na... Oradaki sloganın birisi 'Hesap vereceksiniz' idi. Biz daha 1 Kasım'da hesabımızı verdik millete, yüzde 49,5 oy aldık. Onun için çalışma hayatını ideolojiye karıştırmak son derece yanlıştır. Şahsıma söylense elbette ben bunu kabul ederim ama ülkemizin Cumhurbaşkanı'na 'katil ve hırsız' diye slogan atılmasını benim kabul etmem mümkün değildir."

        KILIÇDAROĞLU: KEŞKE TEPKİ GÖSTERMEYSEDİNİZ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Olağan Genel Kurulu'nu terk eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik protestolara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Mademki konuklarınızı buraya davet ettik, o konukları dinlemek de hepimizin görevidir. Onu da ifade etmek isterim. Dolayısıyla keşke tepkiyi göstermeseydiniz" dedi.

        DİSK Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, protestolarla kurulu terk eden Süleyman Soylu için salondaki üyelere seslendi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

        "Elbette ki Türkiye'nin sorunlarını burada tartışacağız, elbetteki çözümlerimizi burada tartışacağız. Ama Sayın Genel Başkan az önce konuşurken keşke Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı burada olsaydı bende onun önüne bunları ifade edebilseydim. Siyasete girerken hep şunu söyledim: Doğruları söylemeye devam edeceğim. Ne denirse densin doğruların arkasında duracağım. Mademki konuklarınızı davet ettik, o konukları dinlemek de hepimizin görevidir. Onu da ifade etmek isterim. Dolayısıyla keşke tepkiyi göstermeseydiniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, en azından kıdem tazminatı konusunda ne düşünüyor? Neleri söyleyecek? Hep beraber dinlemiş olurduk. Belki de sizi mutlu edecekti. Belki sizi üzecekti, belki sayın genel başkanın doğrudan doğruya ona söylediklerini, işçinin neler beklediğini söylediğini o da duymuş olacaktı, bu fırsatı kaçırmış olduk, keşke bu fırsat kaçmamış olsaydı."

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun DİSK 15. Genel Kurulunun toplandığı salona girişi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sloganlar atıldığına ilişkin haberler üzerine resen soruşturma başlattı.

        AA-CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ