Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul-Suriye çalıntı otomobil hattı çökertildi

        İstanbul, Hatay, Urfa ve Bursa'dadüzenlenen operasyonda iki otomobil hırsızlığı çetesi çökertildi. Çaldıkları yaklaşık 600 bin lira değerindeki lüks cipi, polise 20 bin lira karşılığında satmaya çalışırken yakalanan diğer oto hırsızlığı çetesinin ise lüks araçları, yurt dışına kaçırdığı ortaya çıktı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda çalıntı otomobil ele geçirildi.

        Liderliğini H.Y.’nin yaptığı ilk grubun İstanbul’dan çaldıkları otomobilleri, önce Hatay’a götürdükleri daha sonrada Suriye’de savaşan gruplara sattıkları tespit edildi. Büyük bölümü kamyonet olan araçların Suriye’de ya üzerlerine uçaksavar takılarak savaşta kullanıldığı ya da motorlarından jenaratör olarak yararlanıldığı iddia edildi.

        ÇALINTI ARAÇLAR SAVAŞTA KULLANILIYORMUŞ

        İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk operasyon yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından yapıldı. İstanbul, Hatay, Urfa ve Bursa illerinde yapılan eşzamanlı baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı. Oto hırsızlık Büro Amirliğine getirilen şüphelilerin İstanbul’dan çaldıkları otomobillere sahte plaka ve belgeler düzenleyerek ya karayoluyla ya da TIR’lara yükleyerek Hatay’a götürdükleri tespit edildi. Şüphelilerin daha sonra Suriye’de savaşan gruplara araçları pazarladıkları öğrenildi. Şüphelilerle birlikte 16 aracın Suriye’ye geçirilmeden yakalandığı ve sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Yakalanan araçların büyük bölümünün kamyonet olduğu ancak aralarında iki lüks cipin de bulunduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında Suriye’ye satılan çalıntı araçların ya üzerlerine uçaksavar silahları monte edilerek savaşta kullanıldığı ya da motorlarından jeneratör olarak yararlanıldığı tespit edildi.

        600 BİN LİRALIK CİPİ 20 BİN LİRAYA POLİSE SATMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR

        Oto hırsızlık Büro Amirliği tarafından düzenlenen ikinci operasyon ise İstanbul’da düzenlendi. Çalınan lüks araçların sahte yabancı plaka takılarak yurt dışına çıktığı ihbarı üzerine harekete geçen polis kısa sürede şüphelerin kimliklerini tespit etti. Polis müşteri kılığına girerek yeni çalınan piyasa değeri yaklaşık 600 bin lira olan lüks bir cipi satın almak için şüphelilerle pazarlığa girdi. Şüpheliler aracı 20 bin lira karşılığında müşteri sandıkları polislere satmaya çalışırken suçüstü yakalandı. Liderliğini Nihat K.nın yaptığı şebekeden 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin çaldıkları lüks araçlara sahte yabancı plaka ve belgeler hazırlayarak sınır kapılarından yurt dışına kaçırdıkları ortaya çıktı. Bulgaristan ve Gürcistan’a kaçırılan araçların daha sonra orada satışının yapıldığı öğrenildi.

        Poliste işlemleri tamamlanan her iki çalıntı otomobil çetesi üyeleri adliyeye sevk edilirken polis olaylarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ