Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sobada patlayan dinamitli odunla yaralanan 7 kişiden 1’i öldü

        Malatya'da 1 Şubat'ta odun içerisine yerleştirilen bombanın sobaya atılması sonucu yaşanan patlamadan yaralı olarak kurtulan Zahide Akdal, taburcu edildikten bir süre sonra hayatını kaybetti.

        Yeşilyurt ilçesine bağlı Suluköy Mahallesi'nde 1 Şubat tarihinde yaşanan olayda, Akdal ailesinin sobasında meydana gelen patlamada Mehmet Akdal, eşi Zahide Akdal (37) ve 5 çocuğu yaralanmıştı.

        Patlamanın sobaya atılan odun içerisine yerleştirilen bombadan kaynaklandığı belirlenmiş ve sonrasında da aynı aileye benzeri bombalı saldırı girişimleri olmuştu.

        Patlamadan sonra durumu ağır olan Mehmet Akdal, İstanbul'daki bir hastaneye sevk edilirken, Zahide Akdal ve çocukları tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

        Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki ameliyatının ardından bir süre önce taburcu edildiği öğrenilen Zahide Akdal dün gece rahatsızlanması üzerine yakınları tarafından Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Burada hemen tedavi altına alınan Akdal, durumu kritikleşince yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ancak Zahide Akdal yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabah karşı hayatını kaybetti.

        Bombalı saldırı kurbanı kadınının cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından Şehir Mezarlığı'na getirildi. Cenaze burada cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Suluköy'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Cenaze namazına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile çok sayıda vatandaş ve kadının yakınları katıldı.

        Öte yandan, bombalı saldırılarla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma ekipleri henüz kimsenin izine ulaşamadı.

        Konuyla ilgili jandarmadan resmi bir açıklama şu ana kadar yapılmazken, aileden edinilen bilgilere göre bombaları yerleştirenlerin yakalanmadığı belirtildi.

        Ölen kadının kuzeni olan Ramazan Öncel, "Zahide Akdal'ın durumu iyiydi bizimle konuşuyordu. Ancak dün gece 23.00'ten sonra rahatsızlanıyor ve nefes almakta zorlanmış. Hemen Devlet hastanesine kaldırdık burada yoğun bakıma alındı ve kalbi durdu ve sabaha karşı vefat etti" diye konuştu.

        Olayda doktorların da ihmalinin olduğunu savunan Öncel, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde akciğerinden ameliyat edilen amcasının kızının 3 gün sonra taburcu edildiğini iddia ederek, kan pıhtılaşması sonucu vefatın gerçekleştiğini ileri sürdü.

        Suluköy'de 1 Şubat akşamı yaşanan olayda Mehmet Özdağ, eşi Zahide ile çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Mehmet sobaya atılan odunun içerisindeki bombanın infilak etmesi sonucu yaralanmıştı.

        Bu saldırı sonrası ise aynı evin odunluğunda bulunan 3 odun ile bir matkabın da içerisinde de bomba düzeneği bulundu. Yine Özdal ailesinin yakınları olan Öncel ailesinin de evinde geçtiğimiz günlerde cep telefonu şarjında bomba düzeneği bulunmuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ