Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da çaldıkları kamyonetleri, Suriye'de sattılar

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul'da çaldıkları kamyonetleri TIR'lara yükleyip Suriye'ye gönderen çete liderleri Hüseyin T. ile birlikte yakalandı. Çete liderinin aynı anda 8 sevgilisi bulunduğu ortaya çıktı.

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği, ekipleri son dönemde aynı marka kamyonetlerin art arda çalınması üzerine bir soruşturma başlattı. İlk olarak kamyonetleri çalan çetenin İstanbul ve Hatay'da yapılandığı belirlendi.

        Teknik ve fiziki takip ile de çalıntı kamyonetlerin TIR'lara yüklenip, Hatay'a buradan da Suriye'ye götürüp sattıkları ortaya çıkarıldı. Çetenin İstanbul liderinin Mevlüt A., Hatay liderinin Hüseyin T. olduğu belirlendi.

        6 ay süren soruşturmanın sonunda da eş zamanlı operasyon yapıldı. İstanbul, Hatay, Bursa ve Şanlıurfa'daki çok sayıda adrese düzenlenen operasyonlara Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. 12 şüpheli gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

        SINIRDAN KAÇAK GEÇİŞ

        Şüphelilerin sorgularında çaldıkları kamyonetleri 10 ile 15 bin TL arasında değişen fiyatlara sattıkları, Suriye'ye götürülmesinde ise kaçak yolların kullanıldığı belirlendi. 16 çalıntı kamyonet olayının aydınlandığı soruşturma araçları Suriye'deki terör örgütlerinin aldığı tespit edildi.

        Aynı marka kamyonetlerin yakıt tüketimi az olduğu, kalitesiz dizel yakıtlar ile de çalıştığı bu nedenle savaş bölgesinde kullanılmak üzere tercih edildiği iddia edildi. Bazı araçların motorlarının ise sökülüp jeneratör yapımında kullanıldığı öğrenildi.

        8 SEVGİLİYLE YAŞIYOR

        Suriye pasaportuna da sahip olan çete liderlerinden Hüseyin T.'nin 8 kadınla aynı anda birliktelik yaşadığı, son sevgilisinin de 17 yaşında Suriyeli bir genç kadın olduğu bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ