Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bayrampaşa Cezaevi takasla dönüşüyor

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, eski Bayrampaşa Cezaevi çevresinde bulunan depreme dayanıksız binaların yıkılarak buradaki nüfusun, cezaevi arazisine “üret-aktar-boşalt” yöntemiyle yapılacak konutlara taşınması için karar alındı.

        Meclis, şubat ayı toplantısının 4. birleşiminde “Bayrampaşa İlçesi İsmetpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Altyapı Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu Müşterek Raporu”nu oy çokluğu ile kabul etti.

        Rapora göre, eski Bayrampaşa Cezaevi alanında yapı stoku oluşturularak, çevresinde bulunan 76 bin metrekarelik alandaki binalarla takas edilecek. İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün verdiği teklife göre, Tuna Caddesi, Zürih Sokak ve Kenar Caddesi arasında kalan binalar “üret-aktar-boşalt” yöntemiyle dönüştürülecek.

        Bölgenin imar planları, proje tasarım ve uygulama çalışmaları Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Konutlar inşa edildikten sonra, eski binalarda yaşayanlar yeni binalara taşınacak.

        2 BİN 200 KONUT ÜRETİLECEK

        2009 yılında yıkılan 148 bin metrekarelik cezaevi alanına yeni bir şehir kurulması, kurulan bu şehrin de kentsel dönüşüm uygulamalarında “depo alan” olarak kullanılması hedefleniyor. Bayrampaşa Belediyesi’ne ait internet sitesinde, projede ticari satışın olmayacağı belirtilen proje kapsamında 2 bin 200 konut üretilecek.

        Bu konutlara deprem riski altında yaşayan vatandaşlar taşınacak. Projede 400 yataklı hastane, cami, kültür merkezi ve okul gibi donatı alanları da yer alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ