Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP’li Gök: 50 bin kişi göç etti

        HABERTÜRKANKARA

        CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kendisiyle birlikte Mardin ve Diyarbakır’da incelemelerde bulunan Vecdi Gündoğdu, Ünal Demirtaş, Ali Özcan ve Mehmet Gök ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

        İzlenimlerini rapor haline getireceklerini belirten Gök, Sur’da binaların yüzde 80’ine yakınının enkaz haline geldiğini, nüfusun yaklaşık 50 bininin göç ettiğini, kepenkler ile okulların kapalı, tarihi eserlerin çatışmalar yüzünden yok olduğunu, ticaretin durduğunu ifade etti. İlçenin hayalet şehre büründüğünü aktaran Gök, “Sur, artık eski Sur değildir. Başbakan’ın iddialı söylemlerine rağmen eski haline getirilmesi mümkün değildir” ifadesini kullandı.

        ‘HDP SİYASİ AĞIRLIĞINI KAYBETMEKTEDİR’

        Herkesin terörle arasına kesin bir çizgi koyması gerektiğini vurgulayan Gök, şunları söyledi: “HDP siyasi ağırlığını giderek kaybetmektedir. Herkes terörle arasına kesin bir çizgi koymalıdır.

        Kürt sorununun çözümünün Meclis’te olmasını defalarca söyledik. Böyle bir sorunun olduğu doğrudur. TBMM’dir çözümü. Bütün partilerle çözülmek durumundadır.

        Doğu ve Güneydo-ğu’da çok ciddi bilgi kirliliği var. Herkesin terör karşısında ‘Ama’sız duruş sergilemesi, inandırıcı olması gerekir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ