Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Malatyalı kayısıcılardan Suriye'ye yardım eli

        Malatya'da kayısıcılıkla uğraşan esnaf tarafından Suriyeliler için un yardımı yapıldı.

        Şire Pazarı esnafının İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfının (İHH) desteğiyle düzenlediği kampanya kapsamında 27,5 ton un toplandı. Unları taşıyan tır, Şire Pazarı'nda düzenlenen törenle Suriye'ye yola çıktı.

        Törende konuşan İHH Malatya Temsilcisi Ömer Derin, daha önce de benzer kampanyalara destek veren esnafın, bu kez unların tamamını temin ettiğini belirtti.

        Tıra 550 torba un yüklediklerini bildiren Derin, yardımın ihtiyacın en acil olduğu bölgeye gönderileceğini söyledi.

        Avrupa'nın, Kilis'te toplanan Suriyelilerin bir an önce Türkiye'ye alınması için çağrıda bulunduğunu anımsatan Derin, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Avrupa kendisine sığınan 3-5 bin Suriyeliye bile tahammül edemezken orada mağdur durumdaki Suriyeli kardeşlerimize çeşitli zulümler ederken sınırlarını kapatma yollarını güderken ve hatta Shengen vizesini bile kaldırmayı konuşurken biz 2 milyon 700 bin Suriyeliyi burada misafir ediyoruz.

        Sınır bölgesinde milyonlarca kardeşimize yardım ediyoruz.

        Bugün yine burada kadirşinaslık örneğini görüyoruz. O iki yüzlü Avrupa devletlerine söyleyeceğimiz şey, siz birazcık insanlık dersi alın ve birazcık mazlumlara ve mağdurlara gönlünüzü ve kapınızı açın, biz zaten her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olacağız."

        Esnaf Ramazan Özcan da gerek Suriye'deki gerekse Türkmendağı'ndaki mazlumlara Türkiye'den yardımlar gönderildiğini hatırlatarak, bu kişilere yardımcı olmak amacıyla kampanyayı düzenlediklerini belirtti.

        Özcan, dünyada insani ve ahlaki değerleri en yüksek olan aziz bir milletin çocukları olarak Suriye'de yaşananlara seyirci kalamayacaklarını, kulak tıkayamayacaklarını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ