Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sevgilisiyle gezerken parası bitince banka soydu

        Pendik’te dün bir bankayı soyduktan sonra kaçtığı cami tuvaletinde bir kişiyi rehin alan Emre K., emniyetteki sorgusunda ilginç itirafta bulundu. 5 ay önce cezaevinden firar eden zanlının ifadesinde, “Kız arkadaşımla gezmeye çıkmıştım. Param yetmeyince banka soydum” dediği öğrenildi.

        KIZ ARKADAŞIYLA GEZERKEN PARASI YETMEMİŞ

        Dün akşam saatlerinde Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi Cemal Gürsoy Caddesi Anibal Sokak üzerinde meydana gelen olayda, bir bankaya pompalı tüfekle giren Emre K., banka çalışanlarını etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 41 bin lira aldıktan sonra kaçmıştı.

        Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri tarafından yakalanacağını anlayan Emre K., yakınlarında bulunan bir caminin tuvaletine saklanmış, burada Mustafa B. adli bir şahsı rehin alarak polislere direnmişti. Emre K., polis tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti. Şüpheli, sorgusunun ardından bugün öğleden sonra Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Emniyette sorguya alınan Emre K.’nin, ifadesinde, “Kız arkadaşımla gezmeye çıkmıştım. Param yetmeyince banka soydum” diye beyanda bulunduğu öğrenildi.

        5 AY ÖNCE CEZAEVİNDEN FİRAR ETMİŞ

        5 ay önce Kandıra Acık Cezaevi’nden firar ettiği öğrenilen zanlının, 5’i ‘cinsel taciz’ olmak üzere, ‘dolandırıcılık’ ve ‘rehin alma’ olaylarından toplam 16 ayrı suç kaydının bulunduğu bildirildi.

        Sabıka dosyası oldukça kabarık olan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kendisine, niçin soygun yaptığını soran gazetecilere, Emre K. “Param yoktu. Serbest meslek sahibiyim” diye cevap verdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ