Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin 12. Kadın Kolları Kurultayı düzenleniyor

        CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın 12. Olağan Kurultayı başladı.CHP'nin 12. Kadın Kolları Kurultayı'nda Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Güvenç, kız arkadaşı Tuğçe Kaygusuz'a delegelerin huzurunda evlilik teklif etti.

        Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan kurultay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın açılış konuşması ile başladı.

        Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı koşullarındaki karanlıktan daha karanlık bir dönemde olduğunu savunan Sarıhan, bu noktada kadınlara büyük görev düştüğünü söyledi.

        Kurultayın adını, "Barış, birlik ve başarı" kurultayı koyduklarını belirten Sarıhan, "Bir olursak, beraber olursak kırılmayız. Ülkemizin her yerinde acı var, kadınlarımız eve kapatılmak isteniyor. Biz biliyoruz ki her karanlık gecenin bir sabahı vardır, onun için daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.

        Sarıhan konuşmasının ardından Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan'ı Divan Başkanlığına aday gösteren dilekçeyi okudu. Bilgehan, oy birliği ile kurultayın divan başkanlığına seçildi.

        Kendisine duyulan güvene teşekkür eden Bilgehan, "Biz aynı sağlam değerleri paylaşıyoruz ve o değerleri değiştirmeye kimsenini gücü yetmeyecek" diye konuştu.

        CHP'de kadın kollarının 578 kayıtlı delegesi bulunuyor. Başkanlığa aday olabilmek için ise onda bir, yani 59 delegenin imzası gerekiyor.

        CHP'de Kadın Kolları Genel Başkanlığı için şu ana kadar Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, eski kadın kolları başkanlarından Deniz Pınar Atılgan, mevcut Kadın Kolları MYK üyesi Fatma Köse, Birsen Temir ve Düriye Taş aday adaylığını açıkladı.

        Bir süre önce kadın kolları başkanlığından istifa eden Hilal Dokuzcan ise aday olmayacağını bildirmişti.

        SOMALI AİLELER DE KURULTAYDA

        Kadın Kurultayı'na, Soma'da 21 ay önce hayatını kaybeden 301 madencinin yakınları da katıldı. Madenci yakınları, madenci baretleriyle kürsüden partilileri selamladı. Davanın takipçisi olacaklarını belirten madenci yakınları, adil yargılama talebinde bulundu.

        Aileler, konuşmalarının ardından Anıtkabir'e gitmek üzere kurultay salonundan ayrıldı.

        Kurultayda, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan da bir konuşma yaptı.

        Kurultaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile bazı milletvekilleri ve kadın kollarının eski başkanları katılıyor.

        KURULTAYDA EVLİLİK TEKLİFİ

        CHP'nin 12. Kadın Kolları Kurultayı'nda Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Güvenç, kız arkadaşı Tuğçe Kaygusuz'a delegelerin huzurunda evlilik teklif etti.

        Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde devam eden kurultay, bir evlilik teklifine sahne oldu.

        Kurultayın Divan Başkanlığını yürüten Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, yarın Sevgililer Günü olduğunu belirterek, Güney Güvenç'in bir konuşma yapmak istediğini anons etti.

        Kız arkadaşı Tuğçe Kaygusuz'un kurultay salonunda bulunduğunu belirten Güvenç, "Sizlerin huzurunda bir sürpriz yapmak istiyorum" diyerek, arkadaşını kürsünün bulunduğu platforma çağırdı.

        Kaygusuz'un kürsüye gelmesinin ardından diz çöken Güvenç, "İyi günde, kötü günde benimle bir ömür geçirmeyi kabul eder misin" dedi.

        Güvenç, teklifini kabul eden Kaygusuz'a tek taş yüzük taktı.

        Salondan büyük alkış alan çifti, Divan Başkanı Bilgehan ve partililer tebrik etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ