Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tarihi camiler İBB'ye emanet

        Kurthan DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        İsta nbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, nisan ayı toplantılarının 3. oturumu önceki gün Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleşti. Toplantıda sunulan İstanbul’daki tarihi öneme sahip camilerin bakım ve onarım işleri ile ilgili protokol, AK Partili ve CHP’li meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

        Buna göre, İstanbul İl Müftülüğü’ne bağlı olan bazı camilerde, cami güvenliği, cami temizliği ve cami tuvaletlerinin ücretsiz olarak işletilmesi gibi hizmetler İBB tarafından yürütülecek. Camilerdeki basit bakım ve onarım hizmetlerini de yapacak olan İBB, bu hizmetleri yürütecek yeterli sayıda personeli de temin edecek. Bakımı ve korunması belediye tarafından yapılacak camiler arasında inşaatı devam eden ve yaz aylarında hizmete açılması beklenen Büyük Çamlıca Camii de bulunuyor. Onaylanan protokole göre 34 caminin arasında Sultanahmet, Süleymaniye, Beyazıt, Yeni Cami, Rüstempaşa ve Fatih Camii de bulunuyor.

        İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, “İmzalanan protokol doğru ve bizim de desteklediğimiz bir protokol. Fakat şuna da değinmek isterim; tarihi ve kültürel ehemmiyeti olan camilerin bakım, onarım ve temizliğini yapıyorsak İstanbul’da aynı zamanda kiliseler, sinagoglar, cemevleri gibi benzer nitelikte tarihi ve kültürel değeri olan başka ibadethaneler de var. Benzer protokollerin onlar için de yapılmasını öneriyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ