Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Endonezya'lı kadınlar operasyonla kurtarıldı

        Nihat ULUDAĞ-Yusuf DOĞAN

        İstanbul Fatih’te, uluslararası insan kaçakçılığı çetesine yönelik düzenlenen operasyonda, kötü şartlarda bir eve kilitledikleri Endonezya uyruklu genç kadınları zorla çalıştıran 9 kişilik çete çökertildi. Polis, yaklaşık 3 aylık takibin ardından kadınların rehin tutulduğu bir adres ile çete üyelerinin kaldığı başka bir adresi tespit etti.

        Fatih Haseki’deki adrese yapılan baskında, çete üyeleri tarafından zorla tutulan Endonezya uyruklu 11 kadın kurtarıldı. Mağdur kadınların başında duran çete liderlerinden Filipin uyruklu Jessica D. isimli kadın ile Suriyeli Abdalrahim A. ve çetenin Malezya sorumlusu Omar K.’nın da aralarında bulunduğu 9 çete üyesi gözaltına alındı.

        Tamamı yabancı uyruklu kişilerden oluşan uluslararası çetenin, Endonezya’dan cazip iş vaadiyle kandırdıkları genç kadınları önce Malezya’ya, daha sonra da Türkiye’ye getirdikleri belirlendi.

        Çete üyeleri tarafından evlere kapatılan kadınların pasaportlarına el konularak evlerde zorla hizmetçi olarak çalıştırıldığı, kurtulmaya çalışanların ise dövüldüğü belirlendi. 5 zanlı, “İnsan ticareti ve hürriyeti tahdit” suçundan tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ