Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ülkücüler, Beyoğlu'nda Özgecan Aslan için yürüdü

        İstanbul Ülkü Ocakları üyesi bir grup, 11 Şubat 2015'te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ölümünün birinci yılında yürüyüş düzenledi.

        Beyoğlu Taksim Odakule önünde toplanan İstanbul Ülkü Ocakları üyesi grup, "Kadına uzanan eller kırılsın", "Özgecan uğruna asenalar burada" ve "Özgecan için ülkücüler sokakta" yazılı dövizler taşıyarak, benzer sloganlar attı.

        Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Galatasaray Meydanı'na gelerek basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi Başkanı Hilal Güner, İstanbul Ülkü Ocakları olarak katledilen Özgecan Aslan ve erkek şiddetine maruz kalan bütün kadınların acılarını paylaşmak ve kadın cinayetlerine dur demek için toplandıklarını belirtti.

        Türkiye'de her gün sayısız cinayet ve istismar haberleri aldıklarını ifade eden Güner, "Türkiye’de her üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Özgecan Aslan cinayeti de kadına şiddetin ve tecavüz vakalarının yaygınlaştığı bir dönemde gerçekleşmiştir.

        Bu geçen bir yıl süresince maalesef pek bir şey değişmemiş ve 2015'te 303 kadınımız katledilmiştir. Kadına şiddet ülkemizin en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Halbuki Türk töresinde kadın el üstünde tutulmuş, her daim onun rızası alınarak kararlar alınmıştır. Dinimiz ise kadını hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama sahip kılmıştır" diye konuştu.

        "Başka Özgecanlar katledilmesin, başka ana-babalar böyle bir evlat acısı yaşamasın diye gereken tüm tedbirler alınmalıdır" diyen Güner, Ülkü Ocakları'nın milletinin her ferdinin huzuru ve mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmaya and içtiğini söyledi.

        GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

        Güner, şiddet ve tecavüzün en büyük insanlık suçu olduğunu dile getirerek, bu suçları işleyenleri nefretle kınadıklarını aktardı. Bu arada, gruptaki bazı kişiler, kendilerine sataştıklarını iddia ederek, açıklamanın yapıldığı sırada yoldan geçen bazı vatandaşlara saldırdı. Kısa süren arbedenin ardından, polis ekipleri olaya müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından grup dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ