Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nusaybin'de öğrenciler PKK'lıların yaktığı okula gidemedi

        Nusaybin'de dün gece Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak'ta bulunan ve daha önce PKK'lılar tarafından tahrip edilen Yavuz Selim İlkokul ile birlikte bu okuldaki öğrencilerin nakledildikleri Merkez İlkokulu, bir grup terörist tarafından ateşe verildi. Okullarda çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine de ateş açılması nedeniyle yangına müdahale edilemediği için her iki okulda da önemli çapta hasar meydana geldi.

        Öğrencilerin nakledildikleri Çağ Çağ Caddesi'ndeki Merkez İlkokulu'nun da hasar görmesi nedeniyle her iki okuldaki eğitim gören öğrenciler bugün okula gidmedi. Okullardaki tahribat ise, gündüz ortaya çıktı. Okulların yaklaşık 30 metre ilerisinde ise PKK'lıların sokak içerisinde kurduğu barikat kurup, perde çektiği görüldü.

        Öte yandan dün akşam saatlerinde Mardin'den gelerek Şırnak'ın Cizre İlçesi yönüne giden askeri konvoya PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıya, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada ölen 12 yaşındaki Muğdat Ay, HDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Ali Atan ile birlikte HDP ile DBP'li yöneticilerin de katıldığı bir törenle toprağa verildi.

        Cenaze töreninde konuşan HDP'li Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, bölgede kadın ve çocukların öldürüldüğünü söyledi. Yıldırım, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 17'nci yıldönümünü de değerlendirerek, bu olayı kınadıklarını söyledi. Öte yandan, Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi yıldönümü nedeniyle Nusaybin'de esnaf, bugün kepenk açmadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ