Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 9’u kadın 20 kişilik çete “İnsider: Köstebek” adı verilen operasyonla çökertildi

        Nihat ULUDAĞ-Yusuf DOĞAN/ İSTANBUL

        İstanbul’da bir bankanın genel müdürlük binasında şube müdür yardımcısı olarak çalışan Serkan A., 21 bin 780 banka müşterisinin bilgilerini call center (çağrı merkezi) çetesine sızdırdı.

        Kısa süre içerisinde 5 milyon TL vurgun yapan 9’u kadın 20 kişilik çete “İnsider: Köstebek” adı verilen operasyonla çökertildi. İstanbul’da bulunan bir bankanın müşterilerinden gelen yoğun şikâyetler üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

        Yürütülen çalışmalarda, banka müşterilerinin kişisel bilgilerinin bir call center genel müdürlük binasında bir bankanın şube müdür yardımcısı olarak çalışan Serkan A. tarafından verildiği belirlendi.

        Siber polis yapılan teknik takipler ile şüpheli müdür yardımcısı Serkan A.’nın 21 bin 750 müşterinin bilgilerinden bazılarını printer çıktısı alıp, bazılarını da bilgisayar ekranından fotoğraflar çekip, çete liderleri S.Y. ve E.T.’ye gönderdiğini tespit etti.

        Serkan A.’nın arkadaşına yazdığı mesajda “1-2 milyonluk yasadışı bir iş var. Çok kararsızım” dediği öğrenildi. Bu mesajın ardından da “İnsider: Köstebek” adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

        Maltepe ve Sancaktepe’de eşzamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda Serkan A. Sancaktepe’deki lüks evinde gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ