Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Soma'daki maden ocağı davasında 6. duruşma yapıldı

        Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın 6. duruşmasında, tanıkların dinlenmesine devam edildi. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 35'inci oturumunda, ilk olarak iş yeri hekimi Mehmet Serdar Ayanoğlu ifade verdi.

        Ocakta dinamit atımının ardından havanın temizlenmesi için 15-20 dakika gerektiğini kaydeden Ayanoğlu, çok sık olmasa da bekleme süresine uymayan bazı işçilerin baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvurduğunu dile getirdi.

        Ayanoğlu, olaydan önce karbonmonoksit zehirlenmesi vakasıyla karşılaşmadığını, mesainin ardından sağlık kuruluşlarına başvuranlarda zehirlenme tespit edilmesi durumunda, kendilerine bildirimde bulunulması gerektiğini ancak böyle bir dönüş hiç almadıklarını savundu.

        Soma Kömürleri AŞ'nin bölgedeki üç ocağında çalışan sağlıkçıların koordinasyonunu da sağlayan iş yeri hekimi Caner Soyer de baş ağrısının karbonmonoksit zehirlenmesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığının kan testiyle mümkün olabileceğine değinerek, şöyle konuştu:

        "Karbonmonoksit zehirlenmesi olsa 10-15 işçinin birden baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvurması gerekiyor. Böyle bir durum olmadığı için karbonmonoksit zehirlenmesinden şüphelenip bugüne kadar kimseye kan testi yaptırmadım. Soma'daki sağlık kuruluşlarından da herhangi çalışanımız hakkında bu teşhisin konulduğu bildirilmedi."

        MADENCİ YAKINLARININ TEPKİSİ

        İki doktorun da "Olay öncesi karbonmonoksit zehirlenmesi vakası yaşanmadığı" ifadeleri, "Kaza öncesi madenci yakınlarının karbonmonoksit tedavisi gördüğünü" beyan eden salondaki dinleyicilerin tepkisini çekti.

        Mağdur avukatlarından Denizer Şanlı ise oluşturulan bilirkişi heyetinin ocakta inceleme yapmaya başladığını hatırlatarak, TKİ mühendisleri gözetiminde yürütülen "karotlu" sondaj çalışmalarına, dava sonucunun söz konusu işletmeyi etkileme ihtimali bulunmasından dolayı bilirkişi heyetinden uzmanların eşlik etmesini talep etti.

        Kazada ölen Ahmet Güven'in babası Kamber Güven verilen sözlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ