Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çöpe atılan atıklardan gemi yaptı
        1

        Karacabey'in Karacaahmet mahallesinde yaşayan 47 yaşındaki Murat Akbay, çöpe atılan atık pil, karton, pet şişe, elektronik parçalar gibi eşyaları birleştirerek 2,5 metre genişliğinde gemi imal etti.

        2

        Karacabeyli mucit, 'TDK Karacabey' adını verdiği geminin tamamını çöpten temin ederek oluşturdu.

        3

        Akbay, gemiyi tek başına uğraşarak 2 ayda yaptığını belirterek, "Aralık ayında insanların kullanmadığı ve gereksiz görerek çöpe attığı eşyaları toplamaya başladım. Her geçen gün topladığım parçaları birleştirerek 2 ay gibi kısa sürede 2,5 metrelik gemiyi tamamladım."dedi

        4

        Geçimini çöplerden topladığı kağıt ve plastik atıklardan sağladığını ifade eden Murat Akbay, "'İnsanlar geri dönüşümü mümkün olan malzemeleri çöpe atıyorlar.

        5

        İnsanlar geri dönüşümü mümkün olan malzemeleri çöpe atıyorlar. Aslında atılan bu malzemeler çöpe değil de geri dönüşüm kutularına atılsa değerlendirilebilir.

        6

        Çöpten topladığı malzemeleri kullanarak yaptığı gemiyi, yakın zamanda motor takarak suya indireceğini de kaydeden Akbay, hedefinin insanlara çöpe attıklarından neler yapılabileceğini göstermek olduğunu sözlerine ekledi. (CHA)