Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkan Sarıkaya'nın annesi konuştu

        Adana'da platonik aşığı tarafından darp edilmesi sonucu beyin kanaması geçiren ve bir haftadır verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Türkan Sarıkaya'nın annesi Birgül Uğurçalar, kızının katiline müebbet verilmesini isteyerek, "Benim kızım kara toprağın altında ışık göremiyorsa o da ışık görememeli dışarıda" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Türkan Sarıkaya cinayeti için özel savcı görevlendirildiği belirtildi.

        Uğurçalar, Adana'da kadın cinayetlerinin durdurulması için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı. "Başka Türkanlar, genç kızları zarar görmesin, annelerin canları yanmasın" diyen Uğurçalar, "Ben kızımın arkasındayım, hukuk savaşımı hiçbir zaman bırakmayacağım. Ben kızımı öldürene müebbet istiyorum. O müebbet görmeli. Benim kızım kara toprağın altında ışık göremiyorsa o da ışık görememeli dışarıda. Evladımı yıkayıp göremedim, onu güzel haliyle hatırlamak için" diye gözyaşlarına boğuldu.

        Ayakta durmakta güçlük çeken Uğurçalar, toplantıya katılan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'e sarılarak gözyaşı döktü.

        "BEN 12 YILDIR YANIYORUM"

        12 yıl önce platonik aşığı tarafından evinin önünde silahla vurularak öldürülen İngilizce öğretmeni Bahar Doğan'ın annesi Cennet Doğan ise iyi hal indirimine tepki göstererek, "Kravatı takıyor, ceketi giyiyor iyi halden indirim uygulanıyor. Evlatlarımızı kim geri getirecek. Ben 12 yıldır yanıyorum. Eskisi gibi olmuyor hayatımız. Kim verecek bizim hayatımızı. Ne olur bu kanunları çıkarsınlar" ifadelerini kullandı.

        CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ise kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyerek, "Her gün kadınları kaybediyoruz. Mecliste onlarca Özgecan kanunu bekliyor. Özgecanlarımız ölmesin diye hazırlanan, hem kadın şiddetini önleme hem de gerçekleşen şiddette, şiddeti uygulayanların en ağır cezayı almalarını sağlamak ve takdir indirimlerinden yararlanmasın diye verdiğimiz kanun teklifleri var. Ne yazık ki bu kanun tekliflerini TBMM'den geçmesini sağlayamıyoruz. Çünkü bizim sayısal çoğunluğumuz yetmiyor. Sayısal çoğunluğu olan parti ise bu analarımızın acısını görmezden geliyor. Artık kadınlar sokaklarda Türkiye'ye egemen olan bu şiddet dilinin bitmesi için, çocuklarımızın toprağın altına gitmemesi için güç birliği yapma zamanı. Bugün burada politik görüşümüzü bırakacağız. TBMM artık göreve" dedi.

        "DOSYA İÇİN ÖZEL SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ”

        Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Derya Göksuçukur, kesin ölüm nedeni için ön raporun çıkmasını beklediklerini söyledi. Göksuçukur, "Türkan'ın çantasından çıkan düğümlü çorabın üzerinde kan ve saçlar var. Ama olayın nasıl geliştiğini bilmiyoruz. Bir rapor çıkmadığı için boğma girişimi ile ilgili bir açıklama yapma yetkimiz yok. Boynunun kulak arkasında bir iz ve başında bir çatlak var. Ama ölüm sebebinin ne olduğunu bilmiyoruz. Adli tıp raporunu bekliyoruz. Özel bir savcı görevlendirildi bu dosya için. Cumhuriyet Başsavcımız ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ilgileniyor, biz de Adana Barosu olarak takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ