Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cerattepe eylemcileri: Devletimize karşı gelmiyoruz

        Kenan TAŞKIN / GAZETE HABERTÜRK

        Zengin bitki örtüsü ve su kaynaklarının bulunduğu Kafkasör Yaylası Cerattepe’de maden faaliyetlerine karşı çıkan Artvinlilerin eylemleri sürüyor. Bölgeye takviye olarak çok sayıda polis ve asker gönderildi. Vatandaşlar, yola taş-toprak gibi malzemeler dökerek ve büyük tonajlı kamyon ve otobüs gibi araçları park ederek iş makinelerinin geçişini engellemeye çalıştı. İş makinesi önünde bekleyen ve aralarında Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan’ın da bulunduğu 13 kişi, dün gözaltına alındı. Polis daha sonra yolu barikatla kapatan 300 kişilik gruba biber gazı ile müdahale etti. Gruptan atılan taşlar nedeniyle bazı polis memurları yaralandı.

        ‘GELECEĞİMİZİ SAVUNUYORUZ’

        Yoldan temizlenen küçük araçların yerine büyük araçlar getirilerek barikatlar kuruldu. Artvin Valiliği önünde toplanan 500 kişilik bir grup da valilik binasına girmek istedi. Kadınlar, ellerinde bulunan kaşık, çatal,tabak ve düdükler ile eylem yaptı. İşyerleri de kepenk kapattı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Kalın, Artvin Valiliği önünde oturma eylemi ve açlık grevi başlattı. Barış Köksal adlı eylemci, “Biz devletimize karşı gelmiyoruz, geleceğimizi kurtarmanın mücadelesini yapıyoruz” diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cerattepe ile ilgili “İşletmeye galeri işletmesi yapılması şartı koyduk, yol izni vermedik. Bu madenleri işletmeyelim, dışarıdan mı getirtelim?” dedi.

        Bir kişi, gazdan etkilenen jandarma komutanına limon uzatarak gözlerine sürmesini istedi. Komutan, “Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz ancak taş atmasınlar” dedi.

        UÇURUMA YUVARLANDI...

        Kaçmaya çalışan gruptaki bir kişi, uçuruma yuvarlandı. Yola çıkarılan kişi, askerler tarafından sedyeyle taşındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ