Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'da terör saldırısı

        Bomba yüklü araç, Genelkurmay, TBMM ve kuvvet komutanlıklarının yakınında 5 askeri servis aracının geçisi sırasında patlatıldı. Saldırıda 28 canımızı kaybettik, 61 kişi de yaralandı...

        KAYSERİ'NİN İLK KADIN ŞEHİDİ

        Ankara'daki bombalı terör saldırısı kurbanları arasında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek'in şehit olduğu haberi, Kayseri'deki ailesini gözyaşlarına boğdu.

        Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit ve Dul yakınları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, "Ayşegül Pürnek, Kayseri'nin ilk kadın ve 292'ci şehididir'' dedi.

        ŞEHİT ASTSUBAYIN FACEBOOK'TAN TÜRKİYE'YE SON MESAJI

        Ankara'daki bombalı terör saldırısında yakınları Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde oturan 25 yaşındaki Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan'ın şehit olduğu bildirildi. İlhan'ın sosyal medyadaki sayfasında, 7 Şubat'ta "Unutma Türkiye bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var" yazdığı görüldü.

        32 YAŞINDAKİ GAZETECİ GÜLŞEN YILDIZ'I DA KAYBETTİK

        Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 32 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız hayatını kaybetti. Terör, genç gazeteciyi mesai çıkışı bindiği servis aracında yakalayarak hayattan kopardı.

        Ankara'daki Merasim Sokak'ta askeri servis konvoyunun geçişi sırasında dün saat 18.31'de meydana gelen bombalı saldırıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yaklaşık 4 yıldır gazeteci olarak çalışan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Gülşen Yıldız (32) da hayatını kaybetti. Hain saldırıda bakanlık servisinde bulunanlar hafif şekilde yaralanırken, gazeteci Gülşen Yıldız hayatını kaybetti. Yıldız'ın Ankara Garı'nda yaşanan saldırı sonrasında Facebook'taki profilini kararttığı öğrenildi.

        GENÇ GAZETECİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım TV muhabiri Gülşen Yıldız (32), memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

        Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığından baba İbrahim ve anne Güley Yıldız tarafından alınarak karayoluyla Elbistan ilçesine bağlı Yapılıpınar Mahallesi'ndeki babaocağına getirildi. Bu sırada Yıldız'ın yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.Yıldız çiftinin üç çocuğundan ortancası ve bekar olan genç gazetecinin, yazmalarla örtülmüş tabutunda sarılan anne Yıldız, "Tek kızım erken gitti yavrum erken gitti Gülşenim" diyerek Kürtçe ağıtlar yaktı.

        Evlerinin bahçesinde düzenlenen cenaze törenine Yıldız'ın ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Bu sırasında Gülşen Yıldız'ın anne ve babasının güçlükle ayakta durduğu ve yakınlarınca teselli edilmeye çalışıldığı görüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Yıldız'ın cenazesi mahalledeki aile mezarlığında toprağa verildi.

        ÇANKIRI 2 ŞEHİT VERDİ, ANNESİNİN SÖZLERİ YANINDAKİ ASKERİ AĞLATTI

        Ankara’da meydana gelen patlamada Çankırı 2 şehit verdi. Patlama anında servis içerisinde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Cumali Akman ve 3 yıllık Astsubay Mehmet Koray Pınar şehit düştü.

        Cumali Akman

        Şehit Akman’ın 3 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Cumali Akman'ın Çankırı'da defnedileceği bildirildi.

        Mehmet Koray Pınar

        28 yaşındaki oğlu Hava Astsubay Koray Pınar'ı kaybeden anne Ayten Pınar'ı, Adli Tıp önünde beklerken oğluyla aynı birlikte görev yapan rütbeli bir asker teselli etti. Pınar, "Nasıl yaşarım onsuz. Nasıl dayanacağım bu acıya. Koray'ın düğününü yapacaktım" diyerek feryat etti. Pınar'ın bu sözleri üzerine yanında bulunan asker de gözyaşlarına hakim olamadı.

        TERHİSİNE 73 GÜN KALMIŞTI

        Ankara'daki terör saldırısında şehit olan asker şoförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş'ın Adana'daki baba evine ateş düştü.

        Açık Öğretim Fakültesi'nde okuduğu için askere geç giden er Ali Öztaş'ın şehit olduğu haberi sabaha karşı Adana'nın Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan babası Mehmet ile annesi Miyeser Öztaş'a bildirildi. Acı haberle yıkılan 3 babası Mehmet Öztaş, Ankara'ya gitti. Sinir krizi geçiren anne anne Miyeser Öztaş, oğlu ile her gün telefon ile görüştüğünü belirterek, "Oğlum yanmış" diye ağıt yaktı. Şehidin evi ve sokaktaki birçok eve Türk Bayrağı çekildi. Akrabaları da eve akın etti.Dayı Veli Çelik, yeğeninin terhis olmasına 73 gün kaldığını, 1 ay önce Adana'ya izne geldiğini söyledi. Yeğeninin çok iyi niyetli bir çocuk olduğunu belirten dayı Çelik, "Sivil yaşamında şoförlük yaptığı için askerliğini de şoför olarak yapıyordu. Belki de patlatılan servisi kullanıyordu. Teröre lanet olsun, vatan sağ olsun. Yapacak bir şey yok" dedi.

        KARDEŞİNDEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

        Gaziantepli Hava Astsubay Başçavuş Mehmet Yener'in, Ankara'daki bombalı saldırıda şehit olduğu haberi ailesine ulaştırıldı. Şehidin yakınları ve komşuları taziye çadırına gelerek, şehidin ailesine baş sağlığı diledi. Acılı baba Yahya Yener'in acı haberin ardından ise metanetini korumak için çaba gösterdiği görüldü.

        5 kardeşi bulunan şehit Mehmet Yener'in, patlamada yanarak, tanınmayacak hale geldiği belirtildi. Yener'in kimlik tespiti için Isparta'da polis olarak görev yapan kardeşi Ömer Yener'den DNA örneği alındığı öğrenildi. Karşılaştırılan sonuçlarla kimliği tespit edilen şehit Mehmet Yener'in cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edileceği bildirildi.

        ASTSUBAYIN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

        Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli olmaya başladı.Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısı kurbanları arasında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel'in evine ateş düştü. Haymana Topçayırı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel'in evli ve 18 yaşında Zeynep 8 yaşında Ceren isimli iki kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

        4 AY ÖNCE EV ALDIĞI ANNESİNE ŞEHİT OLDUĞUNU SÖYLEYEMEDİLER

        Şehit olan Başçavuş 35 yaşındaki Eren Ördek'in İzmir'de yaşayan ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Babasını yıllar önce kaybeden şehidin 4 ay önce kredi çekerek ev aldığı annesi Rahime Ördek'e oğlunun yaralı olduğu söylendi. Ağrılı ve Kürt kökenli olan şehidin yakınları, terörü lanetledi ve annesinin evinin bulunduğu binaya dev Türk bayrağı astı.

        Ağrılı ve Kürt olan Başçavuş Ördek'in kayınbiraderi Önder Çelikezen, eniştesinin vatanını çok sevdiğini her fırsatta vatanına hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getirdiğini söyledi. Patlama haberini duyduktan sonra eniştesine ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Çelikezen, "Eniştemi aradık ama açmadı telefonunu. En son ablamla konuşmuş, 'Ben işten çıktım eve geliyorum, eve bir şey lazım mı?' diye sormuş. Kısa süre sonra da patlama olmuş. Saatlerce ulaşamadık, sonra acı haberi aldık. Annesine ev almıştı, yıllarca denizde görev yaptı ailesine kavuştu ama kısa sürdü" diye konuştu. Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin kardeşleri ve amcaları Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Olayla ilgili anne Rahime Ördek'e ise oğlunun şehit olduğu söylenemedi. Gözü yaşlı anneye oğlunun yaralı olduğu söylenebildi. Şehidin annesi için aldığı evin bulunduğu binaya dev Türk bayrağı asıldı. Yakınları bina dışında taziyeleri kabul etmeye başladı.

        1,5 YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

        Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden sivil memur Orçun Münyas'ın (25), Muğla'nın Fethiye ilçesindeki babaevinde yas var. Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli olduğu öğrenilen Münyas'ın Taşyaka Mahallesi'ndeki baba ocağına ölüm haberi, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı ve Müftü Oğuzhan Kadıoğlu tarafından verildi.Acı haberi alan annesi Gürsel, babası Mehmet Münyas, uçakla Ankara'ya gönderildi. Fethiye Belediye ekipleri, Münyas'ın evi ve sokağına Türk bayrağı asıp, taziye çadırı kurdu.Münyas'ın çocukluk arkadaşı Cihan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşının iyi bir insan olduğunu ve çevresinde sevildiğini anlattı. Münyas'ın daha önce bir bankada çalıştığını ve şimdiki görev yerine yaklaşık 1,5 yıl önce başladığını ifade eden Yıldırım, "Daha önceki çalışma ortamını beğenmediği için tekrar sınava girdi ve Ankara'ya atandı. Biz de onun adına sevinmiştik ama gelen acı haber bizi üzdü" dedi.Yıldırım, dün yaşanan patlamadan sonra arkadaşını birçok kez aradığını ancak ulaşamadığını, acı haberi sabah öğrendiğini anlattı.Cenazenin, bugün Ankara'dan uçakla Dalaman Havalimanı'na, oradan da karayoluyla Fethiye'ye getirileceği öğrenildi.

        BABASINA TELEFONDA SÖYLEYEMEDİLER

        Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen Astsubay İbrahim Baran'ın Kırşehir'in Kaman ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.Başköy köyünde yaşayan Mustafa Baran'ı, saldırının ardından telefonla arayan yetkililer, oğlunun yaralandığını belirterek Ankara'ya çağırdı. Eşi Ayşe ile Ankara'ya giden baba Mustafa Baran, burada oğlunun şehit olduğu bilgisini aldı.

        Acı haberin babaevine ulaşması üzerine şehidin yakınları ve komşuları taziye için eve geldi. Eve ve muhtarlığa Türk bayrağı asıldı.Evli ve 2 çocuk babası şehit Astsubay İbrahim Baran'ın (42), ailenin en küçük evladı olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin, Ankara'da bir kamu kurumunda çalışan eşinin isteğiyle Ankara'da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

        UŞAK'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 28 kişiden Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer'in memleketi Uşak'a da ateş düştü. Şehidin babası Ankara'ya giderken, acı haberi alan annesi hastaneye kaldırıldı.

        Ankara'daki terör saldırısında Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer de şehit düştü. Evli ve iki çocuk babası 23 yıllık asker Erkan Tümer'in Uşak'ın Banaz İlçesi'ne bağlı Banazköy'de yaşayan babası Necmettin Tümer'in, Ankara'ya gittiği öğrenildi. Anne 65 yaşındaki Hatice Tümer ise eve gelen yetkililerce iletilen şehadet haberini öğrenince yıkıldı. Fenalaşan anne Hatice Tümer, eve gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Banaz Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

        DAYISINDAN 'TERÖR SON BULSUN DİLEĞİ'

        Şehidin dayısı Mustafa Arslan, terör belasının son bulmasını isteyerek, "Yeğenim 23 yıllık askerdi. Eşi Nihal ve iki çocuğu ile örnek bir babaydı. Vatanını severdi, Allah rahmet eylesin başımız sağ olsun. Terör belasının artık sona ermesini istiyorum. Başka anneler ağlamasın" dedi.

        'ALİ OĞLUM, KUZUM YAKTIN BENİ'

        Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan er Ali Öztaş'ın Adana'daki babaevinde üzüntü hakim.Şehidin merkez Çukurova ilçesi Belediyevleri Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer, baba Mehmet ve Miyase Öztaş'a acı haberi iletti.Acı haberi alan anne Öztaş, "Ali oğlum kuzum, yaktın beni" diyerek gözyaşı döktü. Haberin ardından şehidin ailesinin evine Türk bayrakları asıldı.Şehit Öztaş'ın olaydan bir süre önce telefonla görüştüğü komşusuna "Et yemekten sıkıldım. Kısır yemeğini özledim" dediği öğrenildi.Şehid Öztaş'ın 3 kardeşin en küçüğü olduğu ve askerliğinin bitmesine 75 gün kaldığı belirtildi.Öte yandan baba Öztaş ve şehidin ağabeyi Oğuzhan Öztaş'ın cenaze törenine katılmak üzere askeri yetkililerce Ankara'ya götürüldüğü kaydedildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ