Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır şehidi Seçkin Çil için Ankara'da tören düzenlendi

        Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Seçkin Çil (29) için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

        Şehidin Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri cenaze aracıyla Kocatepe Camisi'ne getirildi.Şehidin babası Ali, annesi Aysel, eşi Beyza, kız kardeşi Büşra ile Ankara Akıncı Hava Üssü'nde görevli kardeşi Astsubay Hüseyin Çil, cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti.

        Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı öncesinde şehidin babası Ali Çil ile bir süre konuştu.

        İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Çil'in naaşı, askeri tören mangasının omzunda top arabasına götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da acılı aileyle, şehidin naaşının bulunduğu top arabasının arkasından bir süre yürüdü.

        Askeri cenaze aracına alınan şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Elvankent Mezarlığı'na götürüldü.Evli ve 2 çocuk babası şehit Astsubay Çil'in cenaze töreni sırasında, ailesi güçlükle ayakta durdu.

        Üniformasıyla törene katılan şehidin kardeşi Astsubay Hüseyin Çil, ağabeyini son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ