Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Büşra'yı ezen psikolog sürücü ağır cezada yargılanacak

        Sedef ŞENKAL DEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        Bilkent Üniversitesi Hazırlık Sınıfı’nda burslu okuyan 20 yaşındaki Feride Büşra Taşlı, ailesini görmeye geldiği İstanbul’da 14 Ocak akşamı arkadaşlarıyla birlikte eğlenmeye gitti. Saat 22.00 sıralarında Kartal’daki evine dönmek için arkadaşlarından ayrılan Büşra’ya, Suadiye Bağdat Caddesi’nde trafik ışıklarından karşıya geçmek istediği sırada, hızla gelen lüks bir cip çarptı. Araçlara kırmızı ışık yanmasına rağmen durmayan ve Büşra’ya çarparak ölümüne yol açan 26 yaşındaki Psikolog Zeynep Nur Koşan tutuklandı. Kırmızı ışıkta geçtiği güvenlik kameraları tarafından tespit edilen Zeynep Nur Koşan hakkında, “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak” suçlamasıyla 4.5 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        ‘SANA REÇETEYİ BEN Mİ YAZAYIM?’

        Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmaya, ölen Büşra’nın ailesi, tutuklu sanık Zeynep Nur Koşan ile Koşan’ın babası ve ağabeyi katıldı. İfadesine ağlayarak başlayan Koşan, “Öncelikle mahkemenin önünde ve herkesin karşısında, ölenin yakınlarına başsağlığı diliyorum. İstemeyerek oldu” dedi. Hâkim Remzi Özdemir, titreyerek ve hıçkırıklarla ağlayarak konuşan Koşan’ı, “Sakin ol, milleti galeyana getirecek şekilde savunma yapma. ‘Psikoloğum’ diyorsun, sinirlerine hâkim olamıyorsun. Sürekli ağlayarak ifade vermenin, bana hiçbir etkisi olmaz. Bir antidepresan alıp gelseydin. Bak, ben aldım geldim. Psikologsun, reçeteyi ben mi yazayım sana?” diyerek azarladı. Hâkim Özdemir, ifadesini sürekli keserek anlatması üzerine de Koşan’ı, “Hanımefendi, saatlerce seni bekleyemeyiz. Daha önceki ifadelerinden farklı bir şey anlatacaksanız dinleyelim” diyerek uyardı. Koşan, olay anını anlatırken, “Sahil yolunda Maltepe yönüne gidiyordum. Suadiye’deki ışıklar bölgesindeyken hızım 60-70 kilometreydi. Bana yeşil yanıyordu, soldan ikinci şeritteydim. Birden yola biri fırladı. Frene bastım, sola kırdım ama çarpmaya engel olamadım. Çarptıktan 3 metre sonra durdum. Yanımdaki arkadaşımla koştuk. Hemen ambulans ve polis çağırdık” dedi.

        ‘VİCDANINDA BOĞULACAKSIN’

        Koşan’ın ifadesi sırasında Büşra’nın 2 ablası ağlayarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Hâkim Özdemir tarafından salondan çıkarılan ablalar, sanığa “Katilsin sen, vicdanında boğulacaksın” diye bağırdı. Taşlı Ailesi’nin avukatı Efkan Bolaç, sanık Koşan’a aynı araçla daha önce hız sınırını aştığı için verilen cezaları gösteren belgeleri mahkemeye sundu. Bolaç, Koşan’a, “Bağdat Caddesi’nde hız yapan kişilerden olup olmadığının” sorulmasını istedi. Koşan’ın yanıtı, “Ben mazbut bir insanım. Onlardan değilim” oldu.

        Hâkim Remzi Özdemir, “olası kasıt” ihtimaliyle “görevsizlik” kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. Koşan, ağır ceza mahkemesinde 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

        BABA TAŞLI: ADALET YERİNİ BULDU

        Acılı baba Erol Taşlı, mahkemenin kararının ardından adaletin yerini bulduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ